Alleen maar glas: een ononderbroken zicht op de omgeving

Onze hedendaagse architectuur wordt gekenmerkt door grote glaspartijen om zo voldoende lichtinval en onbegrensd contact met de omgeving te garanderen. De laatste jaren stijgt de vraag naar raamsystemen met steeds smallere profielen. 

Met Hyline ontwikkelde het Portugese BBG een uniek minimalistisch concept met extra smalle profielen van 18 mm voor schuiframen. Tegen eind 2018 wil de specialist een oplossing bieden voor elk type raam in een gebouw. Hyline zoekt ook professionele partners voor de verdeling en plaatsing in de Benelux.

BBG, opgericht door Bruno Brás in 2008, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en montage van metalen structuren en grote aluminium ramen. In 2013 introduceerde deze firma een eigen uniek raamconcept onder de merknaam Hyline. “Bruno kent de raamindustrie door en door én had ook steeds geluisterd naar de behoeften in de markt. Om in te spelen op de stijgende vraag naar grote glaspartijen zonder dikke, storende profielen ontwikkelde hij samen met zijn team een nieuw minimalistisch raamsysteem met ’s werelds smalste profielen van 18 mm”, vertelt Geert Vancompernolle, General Manager Hyline Building Systems Benelux. “Ondanks die bijna onzichtbare aluminium profielen kunnen toch grote schuiframen met vleugels tot 18 m² en 1000 kg gerealiseerd worden.”

Oog voor detail
De Hyline-systemen zijn tot in de kleinste details afgewerkt. Ze kunnen worden uitgevoerd met een geïntegreerde vloer, waardoor het railsysteem in de architectuur van het gebouw verdwijnt. Ook vliegenramen, screens voor zonwering en/of verduistering en lamellen kunnen volledig in het raamkader geïntegreerd worden. “De vleugels van het schuifraam kunnen op de meest uiteenlopende manieren openen en sluiten en het systeem laat ook toe om open hoek oplossingen te creëren”, vult Vancompernolle aan. “Verder zijn de ramen uiterst inbraakveilig (tot WK3) en leverbaar met een meerpunts- en elektromagnetische sluiting, een cilinderslot en zelfs met geïntegreerde alarmcellen.  Alle schuifsystemen kunnen met motorbediening uitgerust worden, maar bij een storing in het net schakelen ze automatisch over op manuele bediening. Uiteraard is integratie in elk domotica-systeem mogelijk.”  


De raamsystemen werden ontwikkeld met oog voor detail. Zo zorgt een geïntegreerde vloer ervoor dat het railsysteem volledig in de architectuur van het gebouw verdwijnt.

Tekst: Johan Debaere   Beeld: Hyline
Uitgelichte foto boven: 
Een minimalistisch raamconcept met extra smalle profielen garandeert een grenzeloze zicht op de omgeving.


Op zoek naar professionele partners voor de Benelux
Hyline Building Systems blijft fors investeren in de verdere ontwikkeling van het raamconcept. Maatwerk is belangrijk, want elk project vraagt een andere aanpak en de laatste jaren zijn dan ook producten – pivoterende deuren, guillotineramen en gebogen schuiframen – ontwikkeld als oplossing voor specifieke vragen van architecten en bouwheren. 

Tegen eind 2018 wil Hyline Building Systems een gepaste oplossing bieden voor elke raamtoepassing in een gebouw. 

“We verdelen onze systemen via eigen filialen en een netwerk van dealers over heel de wereld”, zegt Geert Vancompernolle. “Voor de Benelux zijn we op zoek naar enkele professionele partners, die de raamsystemen, die kant-en-klaar bij hen geleverd worden, kunnen verdelen en plaatsen. Een team van specialisten begeleidt hen ook bij de eerste installaties en staat steeds klaar voor technische ondersteuning.”