Klaes
02:22
19-12-2018

Tevreden klanten zorgen voor publiciteit

De beste reclame komt nog steeds van tevreden klanten, die hun verhaal willen vertellen en zo aantonen waarom ze voor een bepaalde oplossing kozen en welk resultaat dat finaal opleverde. De Horst Klaes GmbH & Co. KG ontwikkelt en implementeert software voor fabrikanten van ramen, deuren, serres en complete gevelelementen. De totaaloplossing van Klaes omvat alle mogelijke elementen om de systemen efficiënt te tekenen, berekenen, visualiseren en produceren, maar ook om de volledige workflow, inclusief verkoop en organisatie, te optimaliseren.

Klaes heeft intussen heel wat tevreden klanten en partners wereldwijd, die maar al te graag hun ervaringen delen.

class="p3">KlaesBij Messerich in Luxemburg wordt de productie van houten ramen volledig digitaal gestuurd met behulp van de Klaes e-prod software.

Traditie en innovatie
De Luxemburgse schrijnwerkerij van Vincent Messerich werkt al zowat honderd jaar met hout. Hét paradepaardje is de productie van houten ramen, die volledig digitaal gestuurd wordt met behulp van de Klaes e-prod software. Door de automatische en doorlopende flow van informatie kunnen de medewerkers zelf zich bezighouden met wat voor hen de belangrijkste taak is: de productie van de hoogwaardige ramen.

Onderstaand filmpje geeft alvast een duidelijke voorstelling en een illustratie van alle voordelen van deze totaaloplossing van Klaes voor de productie van houten ramen.

Jarenlange samenwerking
Tijdens een bijeenkomst in Ahrweiler bezocht het Klaes Exportteam met vertegenwoordigers uit achttien landen de partners Thorwesten, Veka en Winkhaus. Tussen de medewerkers van Klaes en Thorwesten is in de loop der jaren een nauwe band ontstaan, omdat heel veel van hun machines via software van Klaes aangestuurd worden.

Zaakvoerders Martin Rumpf en Christian Luthmann demonstreerden onder meer de voordelen van de ASZ-snijmachine en het PBZ-bewerkingscentrum voor profielen. De modulaire opbouw en de mogelijkheid tot aaneenschakeling van machines tot één productielijn zijn indrukwekkend. De medewerkers van Klaes waren vooral onder de indruk van de 3D-simulatie van de bewerkingen op het beeldscherm van de machine. Daardoor kunnen eventuele problemen al vroeg ontdekt worden, waardoor de productie snel bijgestuurd kan worden.

KlaesDankzij de Klaes 3D software worden alle onderdelen volledig en nauwkeurig met een CNC-gestuurd bewerkingscentrum geproduceerd.

Bij Veka zorgden Thomas Stermann en Klaus Northoff van de IT-afdeling voor een informatieve presentatie, gevolgd door een bezoek aan de productie, die door haar omvang alleen al indruk maakte op de bezoekers. Tot slot werd een bezoek gebracht aan de firma Winkhaus, waar het team werd opgewacht door Volker Blömker en Ulrich Mersch, die verantwoordelijk is voor de software en productdata. Hij voegt dan ook bijna dagelijks nieuwe data toe aan de software en is uiterst tevreden over de eenvoudige en vlotte data-invoer in de Klaes-software.  Elke klant krijgt na een gedetailleerde analyse een op maat uitgewerkte databank met beslag. Die is zo perfect opgebouwd, dat werkelijk voor alle mogelijke raamconstructies elk onderdeel van het beslag en elke bewerking bepaald en grafisch voorgesteld kunnen worden.

KlaesDe buitenlandse medewerkers van Klaes werden onder meer ontvangen bij Thorwesten.

Digitalisatie bij de productie van serres
Brack Wintergarten uit Altusried, al jarenlang specialist in de productie van leefruimtes in glas en hout, opende recent niet alleen een nieuw inspiratiecentrum van 1800 m² voor de eindgebruiker, maar werkt ook al langer consequent aan een verregaande digitalisatie op alle vlakken. De firma maakt daarbij gebruik van het universele softwarepakket voor houten draagconstructies van Klaes. De nieuwste stap is de productie met een 5-assige CNC-gestuurde machine, waarbij de benodigde data via de Klaes 3D software aangeleverd wordt.

KlaesBij Winkhaus kreeg het exportteam van Klaes eerst een presentatie om vervolgens de productiehal te bezoeken.

HOMAG Treff
De firma Sayyas, die ook met de software van Klaes werkt, haalt met haar houten en aluminium ramen een marktaandeel van 25 % in China. Op de Homag Treff eind september gaven twee medewerkers, Youfu Chen en Qun Gao, een presentatie over de manier van werken van de firma en hun ervaringen, met de klemtoon op de productie en de IT. Deze fabrikant maakt bij de productie van de ramen gebruik van Homag-machines, aangestuurd via de Klaes-software. Hij koos ook voor een volledig digitale – paperless – verwerking van de opdrachten. Kijk voor meer informatie op www.klaes.de

Tekst: Johan Debaere   |  Beeld: Horst Klaes GmbH & Co. KG
Uitgelichte afbeelding: Bij Brack Wintergarten maken ze gebruik van Klaes-software bij de verregaande digitalisatie van de productie van hun serres.

Profiel partners

DXLibra+iPone