Besparingscomponent op basis van duurzaamheid krijgt nu écht handen en voeten in de kozijnenwereld

De Nederlandse kozijnenmarkt is als nooit tevoren ongekend in beweging. Mede door de algemeen maatschappelijke tendens dat duurzaamheid nu écht lijkt te zijn geadopteerd omdat simpelweg de noodzaak ertoe ook groter is geworden, vinden nieuwe producten of varianten van bestaande kozijnproducten opvallend goed hun weg naar de markt.

Eén daarvan is het nieuwe kozijnsysteem S9000.NL dat door kozijnenfabrikant KUFA Raamsystemen in IJmuiden zelfs als het ‘ideale platform’ voor de Nederlandse markt wordt omschreven. De zogenoemde S9000.NL-serie voldoet aan de steeds stijgende eisen op het gebied van energiebesparing (duurzaamheid dus!). 

Aan het woord zijn Henk en Didier van KUFA. “We zijn begin november 2017 gestart met deze serie en eigenlijk kunnen we nu al concluderen dat dit nu precies een productinnovatie is waar de markt écht op zat te wachten. We ontvangen veel aanvragen. Natuurlijk hebben we ook veel aandacht besteed aan de promotie ervan. We hebben het veelvuldig geëtaleerd op allerlei beurzen. Er zijn echt louter positieve reacties, zowel vanuit de zakelijke markt als vanuit de particuliere sector.”

Duurzaamheid
Didier: “Met name vanuit eigenaren van bedrijfspanden, woningbouwverenigingen en -corporaties is er veel belangstelling. Natuurlijk heeft dit te maken met de wens om gebouwen zo goed mogelijk te verduurzamen. Opdrachtgevers stellen steeds vaker de vraag in hoeverre duurzaamheid wordt toegepast. Daarom besteden organisaties in hun offertetrajecten veel meer aandacht aan duurzaamheid en daarom zijn ze dus ook op zoek naar duurzame leveranciers.” 

Henk: “In de particuliere markt zien we ook dat de consumenten het fenomeen ‘duurzaamheid’ serieus hebben omarmd. Natuurlijk zit daar een besparingscomponent in. Immers, als je je huis supergoed hebt geïsoleerd, dan scheelt je dat in je energierekening. De slimme kozijnen van de S9000.NL serie dragen daar aan bij. Daarnaast willen individuele klanten – via hun aannemers of bouwheren – ook een grote leverbetrouwbaarheid. Die is er met de S9000.NL serie. En, binnen dit spectrum is er een breed kleurengamma. De houtnerf-folies – waaronder ook die van Realwood® – worden op de profielen aangebracht. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een moderne lamineertechnologie. Het past dus in praktisch elk interieur. Juist ja, het oog wil ook wat.”

De twee sommen de voordelen op van de S9000.NL kozijnencollectie:

1. De middendichting
De dichtingen, met flexibele middendichtingen, zorgen voor een optimale dichtheid en de beste resultaten op
het gebied van warmte-isolatie. In de sponning reduceert de middendichting de warmtestroom.

2. De isolatiewaarde
De kozijnen hebben een hoge glasinzet; door de 26mm overslaghoogte ontstaan er betere warmte-isolerende eigenschappen. De isolatiewaarde gaat omhoog. Dit wordt tevens versterkt door het feit dat er zes kamers in de vleugel en vijf kamers in het kader zitten.

3. Triple glas
In de kozijnen past tripleglas tot en met een totale dikte van 52mm. Daardoor zijn er veel verschillende glasopbouwen mogelijk met een hoge isolatiewaarde.

4. Dubbel HVL
Uiteraard zijn de kozijnen leverbaar in dubbel HVL, dus zowel voor de binnen- als de buitenzijde. Ook daar zit een toegevoegde waarde ten aanzien  van de isolatiewaarde. Uiteraard is deze KOMO gecertificeerd.


Profielen uit de S9000.NL series.

Didier en Henk leggen uit dat 20m2 kozijnen van de lijn S9000.NL met het juiste glas al ruim 200 euro besparing per jaar kan opleveren. Beide heren zijn ervan overtuigd dat de komende tien jaar de S9000.NL serie heel breed kan worden uitgerold. “We hebben de steun van al onze partners; de renovatiemarkt blijft namelijk een belangrijke markt. Mede door de hoge woningprijzen lukt het mensen niet om te verhuizen en blijven ze dus waar ze zitten; maar ze willen wel investeren in de kwaliteit van hun eigen woning. En, als het even kan, willen ze een langdurige energiebesparing bereiken. De serie S9000.NL is hierop het ultieme antwoord.

Tekst: Jerry Helmers  |  Beeld: KUFA