Milin B.V.

Brabanthaven 1
Nieuwegein
Nederland

T: 0031 (0)30 606 9220
F: 0031 (0)30 657 9021
E: info@milin.nl

www.milin.nl
www.vinyplus.nl
www.eurotexx.nl
www.wonderboard.nl
www.thomdeck.nl

bedrijfsprofiel-facebook bedrijfsprofiel-twitter bedrijfsprofiel-linkedin bedrijfsprofiel-youtube

Icon bedrijfspagina Instagram Icon bedrijfspagina Google+ Icon bedrijfspagina Pinterest


Sinds de oprichting in 2004 is Milin B.V. een toonaangevende totaalleverancier voor duurzame panelen & profielen in de Europese markt. Milin staat voor betaalbare en moderne panelen- en profielen van goede kwaliteit. Milin streeft naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding en geeft hierbij de juiste service om de architecten en installateurs zoveel mogelijk te ontzorgen. Milin zorgt ervoor dat de installateur altijd vooruit kan! Dagelijks staan professionele werknemers klaar om advies te geven en vragen te beantwoorden.

Bijna alle producten voert Milin onder de CE markering en het DuBo keurmerk. Milin levert de producten direct uit eigen voorraad waardoor 24-uursleveringen mogelijk zijn.

Duurzame panelen & profielen

Kozijnafwerkingen
Milin is totaalleverancier als het gaat om kunststof kozijnafwerking. Met het one-stop-shopping concept kan iedere kozijnmontagebedrijf en kozijnfabriek altijd vooruit. Milin heeft zowel voor de nieuwbouw als de renovatiemarkt speciale paneel- en profielmaten. Door het grote assortiment in uiteenlopende kleuren en lange lengtes tot wel 6 meter, is Milin de juiste toeleverancier als het gaat om afwerking van het kozijn.

Kozijnafwerkingen Milin B.V.

Dakranden
Milin heeft een uitgebreid programma aan dakrandpanelen. Professionele dakranden die door middel van torx schroeven worden bevestigd of met clips voor een blinde bevestiging. Op nagenoeg alle toepassingen heeft Milin een antwoord. Milin overstekpanelen beschermen en verfraaien de dakgootoverstek. De panelen zijn verkrijgbaar als sponningdeel, naadloos in verschillende kleuren of met structuurfolie met nerf. Het programma wordt compleet geleverd met alle benodigde hulpprofielen voor een mooi afgewerkt eindresultaat. De overstekpanelen van Milin zijn makkelijk en snel te monteren door lengtes van zes meter.

Dakranden Milin B.V.

Gevelbekleding
Het gevelbekleding-assortiment van Milin is een totaalconcept van professionele hoogwaardige gevelpanelen. Milin heeft het meest uitgebreide assortiment gevelbekleding van Europa. De panelen zorgen voor bescherming en verfraaiing van woningen, kantoren en bedrijfspanden. Milin ontwikkelt en produceert duurzame panelen voor gevels die nagenoeg geen onderhoud vergen en schilderen overbodig maakt. Hierdoor worden veel tijd en kosten bespaard.

Gevels afgewerkt met onderhoudsarme duurzame gevelpanelen van Milin zijn niet te onderscheiden van echt houten gevels. Dankzij structuurfolie dat aangebracht kan worden op de duurzame producten, is het mogelijk om de producten te bestellen in uiteenlopende kleuren. Al onze producten zijn onderhoudsarm (enkel het schoonhouden van het materiaal volstaat), duurzaam (lange levensduur) en milieuvriendelijk (de producten zijn 100% recyclebaar).

Gevelbekleding Milin B.V.

Benieuwd naar het gehele assortiment duurzame panelen & profielen? Neem een kijkje in onze catalogus.

Innovatie
Vanaf 2004 heeft Milin veel innovaties en ontwikkelingen doorgevoerd. Zo innoveert Milin altijd al haar producten om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen. Nieuwe modellen gevelbekleding, nieuwe kleuren of andere afmetingen om met de trends van nu mee te gaan.

Eigen merken
Ondertussen heeft Milin een tiental eigen merken op de markt gebracht. Deze merken zijn inmiddels een begrip geworden in de bouwbranche en worden veelvuldig toegepast bij nieuwbouw-, onderhoud- of renovatieprojecten.

Onze merken:
VinyPlusEurotexxDutchplankMilexxMilyt,
MilinboardThomDeck en Wonderboard

Duurzaamheid

Duurzaamheid loopt als een groene draad door onze organisatie. Naast het leveren van duurzame afbouwmaterialen proberen wij ook duurzaam te zijn in de bedrijfsvoering. Van een duurzaam bedrijfspand met warmte pompen en terugwinsystemen tot milieuvriendelijke vrachtwagens die dagelijks onze producten afleveren op de klussen. Wij kunnen zelfs leveren in grote steden waar de milieuzone van kracht zijn.

“Milin” de leverancier waar iedereen graag zaken mee doet.

 

Nieuws gerelateerd aan Milin B.V.

Kunststof

Hout of kunststof

Het verschil tussen houten of kunststof gevelbekleding zit tegenwoordig niet in de uitstraling maar in de eigenschappen. Kunststof heeft de laatste jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt dat maakt dat kunststof amper te onderscheiden is van het echte natuurlijke hout.

Lees meer »
Kerrafront Modern Wood

Kerrafront Modern Wood

Het perfecte gevelpaneel heeft Nederland bereikt. Met Kerrafront Modern Wood heb je een alternatief voor de tijdrovende traditionele afwerkingsmaterialen. Dit gevelpaneel is de geschikte bekleding voor renovatie- of nieuwbouw projecten waar het onderhouds-, montagegemak en duurzaamheid van belang zijn.

Lees meer »
Eazyboard®

Decoratieve tegelmotief wandbekleding

Heb je een renovatie- of nieuwbouwproject? Eazyboard® tegelmotief wandbekleding is een uitermate geschikte decoratieve wandbekleding voor renovatie- en nieuwbouwprojecten in natte en droge ruimtes, zoals woonruimtes, keukens, kleedkamers, hallen, toiletruimtes en restaurants.

Lees meer »

Bouwbesluit 2018

Op 9 juni 2017 is er een brief betreffende het voorhang van de wijzigingen van het bouwbesluit van 2012 verstuurd naar de Tweede Kamer. Hiermee is het startschot gegeven om een nieuw bouwbesluit op te stellen om vooral de kwaliteitswaarborging te handhaven, milieuprestatiegrenswaarde op te stellen, nieuwe regels & wetgeving en enkele andere wijzigingen. Milin speelt graag in op deze ontwikkelingen en kan veel betekenen bij afbouw projecten volgens het bouwbesluit 2018.

Lees meer »

Circulair bouwen met Milin B.V.

Door een verschuiving in de behoeftes van de eindgebruiker en er wettelijke verplichtingen zijn opgesteld voor een land om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, is er een trend ontstaan in het duurzaam bouwen; circulair bouwen.

Lees meer »
wooddesign-houtstructuren

Houtstructuren van kunststof

Waar vroeger de wensen een dak boven je hoofd hebben en beschermd zijn tegen regen en wind door gevelbekleding, is het nu meer een smaak kwestie geworden.

Lees meer »
Milin

Milin voor de architectuur

In de architectuur zie je op allerlei manieren het signatuur van de ontwerper terug in het gebouw. Vooral het gevelbeeld geeft panden een eigen, herkenbare identiteit, die je liefst decennia lang wil behouden.

Lees meer »

Nieuwe kleuren Milyt

Milin kijkt altijd naar mogelijkheden van ontwikkeling en/of uitbreiden van het productassortiment. Op deze manier wil Milin zijn klanten en de eindgebruiker tegemoet komen voor meer toepassingsmogelijkheden. In het teken hiervan heeft Milin het assortiment Milyt HPL plaatmateriaal uitgebreid met nieuwe kleuren en heeft er een verbeterslag plaatsgevonden in de kwaliteit.

Lees meer »