Renson

Industriezone 2 Vijverdam, Maalbeekstraat 10
B-8790 WAREGEM

Tel +32 56 62 71 11
Fax +32 56 60 28 51

Over Renson

‘Creating Healthy Spaces’, zo luidt de baseline van Renson. Als trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen stelt dit dynamisch familiebedrijf dan ook alles in het teken van een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving. Door sterk in te zetten op innovatie, communicatie en internationalisatie zit Renson de toekomst op de hielen, steeds met de focus op een gezond en comfortabel binnenklimaat in woningen, appartementen, kantoren, scholen en zorginstellingen. De nadruk ligt op duurzame totaalconcepten, die tegemoet komen aan de behoeften op het vlak van energiezuinigheid, akoestiek en design.

Hoewel sterk lokaal verankerd, draagt Renson z’n visie ook steeds internationaler uit, getuige het sterke distributienetwerk dat intussen tot de USA, Rusland, het Midden-Oosten, Azië en zelfs Australië reikt. Daarmee zet Renson z’n ambitie kracht bij om uit te groeien van een Belgisch bedrijf naar een wereldspeler in ventilatie, zonwering en outdoor-concepten.

Beleef de wereld van Renson

Nieuws gerelateerd aan Renson

Renson

Real life testomgeving is proeftuin en belevingscentrum

Renson, fabrikant van ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ heeft vlakbij zijn hoofdkantoor in Waregem (België) een hedendaagse BEN-woning met toekomsttechnologie gebouwd. Het Concept Home is een real life proeftuin en tegelijk een belevingscentrum voor professionele klanten.

Lees meer »
Renson

Ventileren, natuurlijk koelen en zonwering: drie-in-één

Oververhitting was absoluut een thema afgelopen zomer. Het was uitzonderlijk warm, maar het doet ons wel met z’n allen even stilstaan bij dé uitdaging van de toekomst: hoe houden we de binnentemperaturen draaglijk in onze goed geïsoleerde en luchtdichte huizen.

Lees meer »
Renson

Renson opent gloednieuw Concept Home in Waregem

Op een boogscheut van z’n hoofdkantoor aan de E17 opent Renson het Renson Concept Home. Achter de façade van die moderne gezinswoning gaat een heus testcentrum schuil, waar de Waregemse fabrikant van ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ in levensechte omstandigheden kan experimenteren en monitoren.

Lees meer »

Renson lanceert online ‘Screen Selector’ doekconfigurator

Overtuigd van de efficiëntie van buitendoekzonwering om hoog oplopende temperaturen in huis te voorkomen? Dan is het vooral zaak om te weten te komen welk type doek het meest geschikt is. Gelukkig kan dat voortaan heel eenvoudig en snel via de online ‘Screen Selector’ van Renson.

Lees meer »
Renson

Doekzonwering als dynamische mantel voor je huis

De zon is een gratis bron van licht en warmte, dus kan je zonlicht maar beter optimaal benutten in huis. Tijdens de koudere maanden bijvoorbeeld: dan ben je gebaat bij grote, zongerichte raampartijen die de zonnewarmte zoveel mogelijk binnenhalen.

Lees meer »

Fixscreen Minimal: minimale impact, maximale mogelijkheden

Als pionier op het vlak van windvaste doekzonwering tot 130 km/u, legt Renson met de lancering van de Fixscreen Minimal de lat opnieuw hoger. Dit keer ligt de focus meer dan ooit op de minimale impact op het design van een gebouw, of het nu gaat om vliesgevels, nieuwbouw of renovatie.

Lees meer »

Raamverluchting afgestemd op stelkozijn-amontage

Renson pakte op de Polyclose 2018 uit met een nieuwe variant op de Invisivent raamverluchting, specifiek afgestemd op de Nederlandse stelkozijn-montage. De Invisivent raamverluchtingen van Renson worden steeds bovenop het raamkozijn gemonteerd.

Lees meer »

Next Level Event

Graag nodigt Renson u uit op het 'Next Level' event tijdens de internationale beurs R+T in Stuttgart. Ter gelegenheid van dit event laten Renson jullie kennis maken met de nieuwste generatie zonwering 'Fixscreen Minimal'. Mis deze internationale lancering niet!

Lees meer »
Renson film

Renson lanceert nieuwe bedrijfsfilm

Renson heeft een gloednieuwe bedrijfsfilm klaar. De Belgische trendsetter in ventilatie, zonwering, terrasoverkappingen en gevelbekleding zweert bij innovatie en kwaliteit en trekt die lijn nu ook door in z’n corporate film.

Lees meer »