Doekzonwering als dynamische mantel voor je huis

De zon is een gratis bron van licht en warmte, dus kan je zonlicht maar beter optimaal benutten in huis. Tijdens de koudere maanden bijvoorbeeld: dan ben je gebaat bij grote, zongerichte raampartijen die de zonnewarmte zoveel mogelijk binnenhalen. Want die gratis warmte doet je stookkosten dalen. Tegelijk wil je het in de zomer net aangenaam fris houden in huis en hou je de zon het best tegen nog voor die het glas bereikt. Dynamische (of beweegbare) buitenzonwering laat beide opties open om op elk moment van het jaar energiezuinig, maar vooral ook comfortabel te kunnen wonen, in aangename binnentemperaturen, zonder vervelende reflecties en met behoud van het zicht naar buiten.

Glasvezeldoek zorgt voor uniforme look voor alle doekzonwering
Vanaf midden 2018 is de zijwaarts openschuivende doekzonwering Slidefix van Renson ook beschikbaar met glasvezeldoek. Dat biedt vooral voor het oog een immens voordeel, want nu voor alle Renson-screens voor hetzelfde type (glasvezel)doek kan gekozen worden, is er voortaan geen verschil meer merkbaar tussen de doeken van Fixscreen, Panovista (Max) en Slidefix in eenzelfde project. En het gaat nog verder, want met ook glasvezeldoeken onder een terrasoverkapping, matcht ook die perfect met de rest van de screens.

Voorheen was de Slidefix enkel verkrijgbaar met polyesterdoek omdat dit dankzij z’n vormvastheid het enige doek in zijn soort was die de trekbelasting – die bij zijwaarts openschuivende zonwering onvermijdelijk komt kijken – de baas kon. Dat de Slidefix voortaan ook met Sergé glasvezeldoek (en zelfs insectengaas) kan uitgerust worden, heeft die te danken aan een belangrijke update van het
spanmechanisme. Zo kan die voortaan de grotere ‘rek’ – eigen aan glasvezeldoek – toch perfect opvangen. Ook een upgrade in de doekconfectie levert een belangrijke bijdrage in het succes om de Slidefix nu ook met glasvezeldoek te kunnen uitrusten.

Nieuw in het assortiment Renson-screens: pvc-vrije doeken
Sinds begin 2018 wordt het doekgamma voor Fixscreen doekzonweringbovendien verder uitgebreid met pvc-vrije polyester- en acryldoeken. Dezedoeken zijn bijzonder milieuvriendelijk en recycleerbaar. ‘VuscreenBergamo’ is een pvc-vrij polyesterdoek. In tegenstelling tot anderepolyesterdoeken heeft dit doek een ‘geweven’ look. ‘Elements’ iseen pvc-vrij acryldoek dat naast zonwerende eigenschappen ookop het vlak van privacy hoog scoort. Anders dan verduisterende doeken zijn die wel beschikbaar tot maximum 22 m². Zowel van binnen naar buitenals omgekeerd heb je hiermee geen doorkijk, wat bijdraagt tot eenknusse, intieme sfeer in huis.