Duits meesterschap in schuifdeuren

HELM, het Duitse merk schuifdeursystemen, vallend onder Woelm GmbH, heeft onlangs aan haar leveringsprogramma de GT-L 50 serie toegevoegd. Karl Kristian Woelm, eigenaar en directeur bij Woelm GmbH uit Heiligenhaus, heeft met het Helm GT-L 50 systeem een goede zet gedaan op de Nederlandse markt.

“HELM GT-L 50 is onder andere ontwikkeld voor houten schuifdeuren met een vleugelgewicht tot maximaal 50 kg. Dankzij de compacte bouwwijze is dit systeem de perfecte oplossing voor lichte schuifdeuren”, aldus Woelm. “Een van de grote voordelen is de geruisloze loop, in zowel woon- als werkomgeving.”

Eenvoudige toepassing van uiteenlopende deurdiktes
HELM GT-L 50 is geschikt tot een vleugelgewicht van 50 kg, daarboven is de GT-L 80 of GT-L 150 S tot respectievelijk 80 en 150 kg vleugelgewichten beschikbaar, met een dikte van 35 mm. “Men kan kiezen voor wand- of plafondmontage, in een uitvoering met één of twee vleugels. De constructie is zeer compact, de onderdelen zijn van geanodiseerd aluminium EV1, of met een rvs-effect”, aldus Woelm. Als extra pluspunten worden genoemd de eenvoudige montage van de rails op de muur of aan het plafond, in combinatie met de simpele montage van de rollende delen op de deur, wanneer deze plat ligt.

“Nadat de rail gemonteerd is en de rollende delen op de deurpanelen zitten, kan de schuifdeur eenvoudig ingehangen worden in de rail. Daarna is deze van buitenaf eenvoudig te borgen in de rail. Het horizontaal stellen van de deur en de hoogteafstelling tot de ondergeleiding geschieden eenvoudig door middel van een inbussleutel”, legt Woelm uit. Om de rails meer afstand tot de muur te geven zijn eenvoudig afstand houders op de rails te clippen.

Zacht sluiten en goed dicht blijven zijn geen probleem
“Met Softclose bewerkstelligen we een zachte sluiting van de deurpanelen en garanderen we dat deze goed dicht blijven zitten”, voegt Woelm toe. Een extra pluim verdienen de afdeklijsten, die eenvoudigweg via een clipsysteem aangebracht worden en zijn verkrijgbaar in een scala aan uitvoeringen. Van rvs-look tot en met een voorbereide variant waar later houten afwerklatten op aangebracht kunnen worden.

“Het GT-L 50 systeem is ook uitermate geschikt voor glazen deurpanelen, met speciale HELM glasklemmen. Boren in glas is verleden tijd, met een momentsleutel worden deze klemmen precies op de juiste sterkte aangedraaid. Dankzij de ondergeleiding met ingenieus veersysteem staat de glazen deur altijd onder een gezonde spanning, zodat rammelen niet meer voorkomt”, zegt Woelm tot besluit. U vindt Woelm op Fensterbau in hal 1 / 1-113.

Tekst: Jan Mol  |  Beeld: Woelm