Eén leverancier voor alle kozijnproducten

Aan de Hoogeind in Leerdam heeft Wilco van Eck recent zijn bedrijfshal uitgebreid met een showroom, waar zakelijke én particuliere klanten kunnen kennismaken met het kunststof kozijnaanbod van Van Eck Kunststof Kozijnen Fabrikant. De kozijnenfabrikant produceert sinds maart dit jaar kunststof kozijnen in verschillende stijlen, die inclusief hang- en sluitwerk, beglazing, ventilatieroosters en glasvezelversterkte onderdorpels worden geleverd.

Alle kozijnen worden gemaakt met kozijnprofielen van VEKA. De IsoStone onderdorpels, FitStream en TopStream ventilatieroosters, PADK (Parallel Afstelbaar Draai Kiep) hang- en sluitwerk en hardglazen ramen worden standaard geleverd door BUVA.

Wilco van Eck is ruim twintig jaar eigenaar geweest van een aannemersbedrijf, dat o.a. dakkapellen, aanbouwen en zelfs complete woningen realiseerde. In die periode heeft hij de opkomst én kwaliteitsontwikkeling van onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen meegemaakt, vertelt hij. “Dit heeft me doen besluiten om mijn bedrijfsactiviteiten aan te passen en me te focussen op de productie van kunststof kozijnen, deuren en vensterbanken. Mijn vrouw en ik zijn drie jaar met de voorbereiding bezig geweest. Afgelopen maart hebben we de productie opgestart. En met succes, want de opdrachten stromen binnen.”

Kunststof kozijnen zijn volgens Van Eck zeer duurzaam. “De kozijnen zijn geschikt voor HR++ en triple beglazing en voldoen aan de hoogste energielabels. Ze zijn energiebesparend, onderhoudsarm en blijven decennialang mooi, zonder in te boeten aan veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Om hier optimaal invulling aan te geven, hebben we gezocht naar betrokken en betrouwbare leveranciers, met hoge kwaliteitsproducten.”

Voor de levering van het PADK-beslag nam Van Eck contact op met BUVA, de exclusieve leverancier van PADK-beslag in Nederland. “Tijdens dit gesprek ontdekten wij dat Van Eck nog meer leveranciers zocht. Onder andere voor de diverse kozijnonderdelen”, vertelt Stephan Laan, accountmanager Kunststof en Aluminium bij BUVA.

“Daarom hebben we voor Van Eck een totaalaanbieding gemaakt, waarbij de kunststof kozijnenfabrikant verzekerd is van één contactpersoon en één leverancier voor alle kozijnproducten, inclusief hang- en sluitwerk, hardglazen ramen, ventilatieroosters en glasvezelversterkte onderdorpels. Tijdens de opstartperiode hebben onze BUVA-productspecialisten de fabriek in Leerdam meermaals bezocht, om uitleg te geven over de eigenschappen en montage van de BUVA-producten. Daarmee zijn de faalkosten tijdens de opstart tot een minimum gereduceerd. En ook nadien hebben we de fabriek nog diverse keren bezocht, om vragen van monteurs te beantwoorden en om uitleg te geven over optimalisaties en/of nieuwe producten.”    

Tekst: Lieke van Zuilekom    |  Beeld: Van Eck Kunststof Kozijnen Fabrikant
Uitgelichte afbeelding: De productiehal van van Van Eck Kunststof Kozijnen Fabrikant in Leerdam.