Er is een nieuwe beslagoplossing die zachter en zorgvuldiger kiept en schuift

De nieuwe beslagoplossing van HAUTAU kiept en schuift ramen en deuren van hout of kunststof nu nog zachter en zorgvuldiger. In een innovatief onderdeel combineert de ATRIUM®  HKS comfort de sluitinitiator met een kiep-dempingsfunctie. Aanslagdempers zorgen voor rustig en schadevrij sluiten.

De ATRIUM® HKS comfort bewerkstelligt parallel schuiven en kiepen van de venstervleugel met gedempte eindstanden. Het terugveereffect wordt door aanslag- en kiepdempers tot een minimum gereduceerd. Het zachte sluiten ontlast de onderdelen en verhoogt de levensduur.

Tekst: HAUTAU | Beeld: HAUTAU

Twee functies in één onderdeel
De sluitinitiator beschikt over een kiep-dempingsfunctie voor een zachte en zorgvuldige aanslag van de vleugel. Dankzij fixatie in de kiepstand wordt voorkomen dat de vleugel dichtslaat bij tocht of wind. Bij het dichtschuiven van de vleugel dient het onderdeel als

impulssensor voor het tegelijkertijd activeren van zowel scharen als loopwagen.

De bediening is, net als bij een gangbaar draai-kiep-raam, gebruikelijk en daardoor makkelijk en intuïtief.

Storende geluiden bij het sluiten van de raamvleugel worden door de geïntegreerde aanslagdempers tot een minimum gereduceerd en zorgen voor een rustige woonomgeving. Met de comfortoplossing die modulair uitbreidbaar is, kunnen twee verdere aanslagdempers worden toegevoegd. Daarmee is het op elk gewenst moment mogelijk de dempingsgraad aan te passen aan individuele wensen, afhankelijk van de elementgrootte en het -gewicht. Na de montage van het raamelement kan de raamvleugel met versterkingselementen comfortabel worden afgesteld, voor een nauwkeurige stabilisatie en een gelijkmatig raakvlak.  

Tekst: HAUTAU  |  Beeld: HAUTAU