Frans balkonsysteem nu met meerdere montagevarianten

Belofte maakt schuld, zo ook bij Onlevel GmbH. Eind vorig jaar schreven we nog over het voornemen van Onlevel om het revolutionaire Franse balkonsysteem ‘SkyForce’ ook te voorzien van een tussen-de-dag montagesysteem. 

In een gesprek met Erwin Stegenga, Benelux agent voor Onlevel, vernemen we dat de introductie ervan in maart gaat plaatsvinden. Stegenga: “In maart wordt SkyForce uitgebreid qua montagemogelijkheden. Men kan dan kiezen voor een op-de-dag montage of een tussen-de-dag montage.”

Als klap op de vuurpijl komt Onlevel nog met een extra handige optie voor SkyForce. “In maart introduceren we tevens montage middels boor- en schroefankers, toepasbaar op kunststof en aluminium kozijnen”, aldus Stegenga.


Model 6020
1.5kN Top Mount
Type: Glasprofiel
Toepassing: Binnen en buiten
Lengte: 2500 mm / 5000 mm
Hoogte: 120 mm
Breedte: 60 mm
Materiaal: Aluminium
Kleur: Naturel geanodiseerd
Montage: Bodem
Glas: 12 – 21,52 mm
Verpakkingseenheid (VE): 1

Kronos mag zich de Koning onder de glasklemmen noemen
De prijswinnende glasklem Kronos (Innovations Award op Batimat 2017) mag zich in een toenemende populariteit verheugen. Stegenga: “Het is ook een hele stap vooruit, als je alleen hebt gewerkt met conventionele glasklemmen. De Kronos glasklem is met een imbussleutel te stellen naar de juiste glasdikte. Je kunt gewoon de klem openklappen, om het glas te plaatsen. Daarna klap je de klem dicht en zit het glas gefixeerd. Zonder schroeven, zonder losse onderdelen.” De Kronos glaskklem wordt gestanst uit hoogwaardig staal, ST500. Dat maakt de Kronos per definitie sterker dan gegoten glasklemmen.


Model 6021
1.5kN Side Mount
Type: Glasprofiel
Toepassing: Binnen en buiten
Lengte: 2500 mm / 5000 mm
Hoogte: 140 mm
Breedte: 60mm
Materiaal: Aluminium
Kleur: Naturel geanodiseerd
Montage: Zijmontage
Glas: 12 mm – 21,52 mm
Verpakkingseenheid (VE): 1

Gecertificeerde glasprofielen voor balustrades
“We gaan in Nederland glasprofiel voor balustrades introduceren met certificering. Het betreft dan de typen 6020 en 6021 uit de TL60-serie. Kenmerkend voor deze profielen is dat men minder ankers nodig heeft, standaard geschiedt de montage middels FAZ-ankers, onderling koppelbaar”, schetst Stegenga. De profielen zullen leverbaar zijn in brute, geanodiseerd, inox look en een selectie aan gepoedercoate kleuren.


Onlevel SkyForce Frans balkonsysteem.

Tekst: Jan Mol  |  Beeld: Onlevel GmbH
Uitgelichte afbeelding boven: 
Explosietekening van de Kronos glasklem.