Gecertificeerd kozijnherstel voor het beste resultaat

Toen Joffrey Coufreur en Berry Speklé in 2010 JB Kozijn Herstel Service in het leven riepen, hadden zij niet kunnen vermoeden dat hun bedrijf een grote vlucht zou nemen. Beide heren waren daarvoor al langere tijd werkzaam in de kozijnindustrie en zagen brood in het kwalitatief duurzaam herstel van kozijnschades.

We spreken met Joffrey Coufreur, over de succesvolle niche waarin het bedrijf uit Bergambacht opereert. “In 2011 zijn we door Renolit opgeleid en werden daarmee de eerste gecertificeerde partij in Nederland”, opent Coufreur het gesprek. “Het is dankbaar werk. We lossen niet alleen een probleem op, maar dragen door te repareren in plaats van te vervangen bij aan een stuk duurzaamheid.”

Problemen oplossen als kerncompetentie
JB Kozijn Herstel Service repareert allerhande schades aan kunststof, aluminium en stalen kozijnen. Coufreur legt uit: “Kunststof en aluminium kozijnen kunnen we repareren met folie of we passen een spot repair toe. Deze laatste methode is ook geschikt voor stalen kozijnen. Wanneer er sprake is van spot repair, dan gebruiken wij duurzame vulmiddelen en een allround laksysteem. We herstellen scheuren, gaten, deuken, krassen, verkleuringen en oxidatie.” 

Wie zijn de opdrachtgevers? “Renolit zelf, de betere profielhuizen, kozijnverwerkers, de kozijnenleverancier of aannemer, VVE’s, maar ook de particulier. Het betreft vaak garantiewerk, uit te voeren bij de kozijnenfabrikant of op locatie. Het gaat dan meestal om problemen die zijn ontstaan bij het folieerproces, denk hierbij aan hechtingsproblemen, lijmproppen of over lengte van folie. Daarnaast grijpen de kozijnfabrikanten wel eens profielen mis.”


Dominic van Daal in actie.

“Wij kunnen snel op locatie of in onze ingerichte werkplaats deze profielen vooraf of achteraf voorzien van de benodigde kleurfolies. Ook behandelen we schades die veroorzaakt worden door een mechanische impact, bijvoorbeeld bij het verwerken van de profielen. Tevens komt schade tijdens of na montage veel voor, dan werken we op locatie waar de kozijnen al gemonteerd zijn. Zo zijn wij vaak te vinden op de bouw in de laatste opleverfase voor het oplossen van allerlei bouwschades.”

Van schade tot totale make-over
Coufreur merkt op dat ook een totale make-over van het kozijn regelmatig gewenst is. “Bij renovaties werken we met folie of laksystemen. Afhankelijk van het materiaal waarvan het kozijn gemaakt is en de staat waarin het zich bevindt, wordt er door ons bepaald wat het beste systeem is om toe te passen.”

Het leuke aan het werk is dat de resultaten de beste reclame vormen. “Ons reparatiewerk is gelieerd aan het betreffende profielhuis en daarmee hoeft men zich geen zorgen te maken over kleurverschillen. Als wij geweest zijn, ziet alles er weer netjes en 100% origineel uit”, aldus Coufreur.


Team JB Kozijn Herstel Service op de verdieping waar ook de folievoorraad hangt.

Inbraakschade herstel van A tot Z
Het ligt voor de hand dat JB Kozijn Herstel Service wordt ingeschakeld na een inbraak, omdat daar per definitie sprake is van kozijnschade. Coufreur en Speklé hebben in dergelijke gevallen nog een troef achter de hand: men fungeert als één aanspreekpunt voor alles. Coufreur: “Denk hierbij aan het gelijktijdig vervangen van het hang en sluitwerk, rubbers, panelen en of glaswerk. Dit voorkomt de betrokkenheid van meerdere partijen en dus lange wachttijden.”

Beheerst groeien
JB Kozijn Herstel Service heeft over aanwas van werk niet te klagen. Met drie vaste werknemers in dienst en twee meewerkende vennoten kan men het werk goed aan. Men houdt de groei echter binnen de perken, om de hoge kwaliteitsgraad te kunnen waarborgen. “Kwaliteit gaat hier te allen tijde boven kwantiteit”, zegt Coufreur tot besluit. 

Meer info: www.kozijnschade.eu

Tekst: Jan Mol   Beeld: JB Kozijn Herstel Service VOF
Foto boven van links naar rechts: Dominic van Daal (20 jaar, 2 jaar in dienst), Joffrey Coufreur (30 jaar), Berry Speklé (47 jaar), Gerard Lemmens (31 jaar, 1 jaar in dienst) en midden onder: Ton de Gier (49 jaar, 5 jaar in dienst)