Interessante uitbreiding assortiment inbraakvertragende roosters

Op basis van risicoanalyses krijgt elk gevelelement van een gebouw een minimale inbraakwerendheidsklasse toegekend. Die klasse wordt aangeduid met de afkorting ‘RC’ (Resistance Class) en gaat van 1 tot 6 waarbij RC6 overeenstemt met het hoogste weerstandsniveau tegen een inbraakpoging. 

Voor woningen en niet uitzonderlijk inbraakgevoelige gebouwen is RC2 op vandaag de meest gebruikelijke klasse. Voortaan is er naast de 431RC2 opbouw- en 421RC2 inbouwrooster nu bovendien ook specifiek een 424RC2 inbraakvertragend raamrooster beschikbaar in het Renson-assortiment, uitgerust met inox verstevigingen in de lamellen.

Om aan hogere inbraakwerende eisen tegemoet te komen, heeft Renson het nieuwe 421RC3 rooster in het assortiment dat – net zoals 424RC2 roosters – tot maximum 6m² groot kan zijn. Voor commerciële gebouwen gaat het zelf tot RC4. Het 423RC4-inbouwrooster van Renson is voorzien van stalen staven om in de muur te bevestigen.

Alle zichtbare delen van de inbraakvertragende roosters van Renson zijn 100% in aluminium uitgevoerd, met het oog op een strakke esthetische afwerking en een optimale duurzaamheid (geen roestvorming mogelijk). De jarenlange expertise van Renson resulteert in een breed assortiment standaardafmetingen en -vormen. Maar wanneer ook daarmee niet aan bepaalde eisen voldaan wordt, komt de ‘Customized Solutions through Innovations’-afdeling van Renson in actie. Voor grotere projecten werkt die oplossingen op maat uit ‘à la tête du client’.

Tekst en beeld: Renson