Nieuwe beslaglijn garandeert een strakke, slanke ‘touch’

Complete, strak vormgegeven designlijn voor ramen, deuren, schuifdeuren en vouwwanden gooit hoge ogen bij architecten, gevelbouwers én eindgebruikers

Waar tot enkele jaren geleden vooral afgeronde profielen en beslag werden toegepast, groeit anno 2018 de vraag naar slanke en strak vormgegeven producten. Reynaers Aluminium speelt hierop in met de TOUCH beslaglijn voor ramen, deuren, (hef)schuifdeuren en vouwwanden, die de strakke lijn van de profielen volgt.

Door raamkrukken, deurkrukken,(hef)schuifkrukken en vouwwanden in één complete lijn uit te voeren, dragen architecten, gevelbouwers én eindgebruikers niet alleen bij aan een optimale esthetiek, maar wordt ook maximale rust gecreëerd.

In de markt zijn slechts weinig lijnen voor de complete woning beschikbaar. Zeker als het om slank en strak vormgegeven beslag gaat, weet Peter de Beer, accountmanager hang- en sluitwerk bij Reynaers Aluminium. “Onze TOUCH-lijn echter kan hier perfect in voorzien, waarbij bovendien een keur aan afwerkingsmogelijkheden wordt geboden. Waar in Nederland lange tijd sec geanodiseerde (EV1) producten werden toegepast, kiest men vandaag de dag steeds meer voor één kleur voor profiel én beslag. Bij de ontwikkeling van de TOUCH-lijn is hier optimaal rekening mee gehouden. De lijn is niet alleen verkrijgbaar in diverse anodisatiekleuren, maar ook volledig gelakt, waarbij architecten, gevelbouwers en eindgebruikers keuze hebben uit een standaardlak, matlak of structuurlak. Zodat de ramen, deuren en (hef)schuifdeuren in een woning nog meer één geheel vormen.”

Daarbij is de TOUCH-lijn uitgebracht in een standaarduitvoering én een inbraakwerende uitvoering, vertelt hij, waarbij alle deurschilden aan de SKG**-certificering voldoen. “De raamkrukken zijn zowel leverbaar in een standaarduitvoering als in een afsluitbare uitvoering, conform de hiervoor geldende Nederlandse certificeringen. Het (hef)schuifbeslag wordt standaard geleverd met een hefschuifgreep aan de binnenzijde. Naar wens zijn de schuifgrepen ook leverbaar in een inbraakwerende SKG**-uitvoering, waarmee we tegemoetkomen aan alle eisen uit het Bouwbesluit en waarmee veiligheid en esthetiek perfect hand-in-hand gaan.”

Nieuwe beslaglijn garandeert een strakke, slanke ‘touch’Door raamkrukken, deurkrukken, (hef)schuifkrukken en vouwwanden in één complete lijn uit te voeren, worden een optimale esthetiek en maximale rust gecreëerd.

Horizontale positie
De deurkrukken zijn zowel links als rechts bruikbaar, vertelt De Beer. “Dit scheelt niet alleen in de voorraden en artikelnummers, maar voorkomt ook bestelfouten. De deurkrukken worden bovendien tweezijdig geveerd. Na gebruik komt de greep altijd terug in een perfecte horizontale positie, wat niet alleen de veer van het slot ontlast, maar ook bijdraagt aan de ultrastrakke look. Met een breedte van slechts 28 mm leent het deurschild zich niet alleen voor toepassing op standaard kozijnen, maar is het beslag ook uitstekend geschikt voor zeer slanke steellook profielen zoals raam- en deursysteem SL 38.”

Inspiratiewebsite
De TOUCH-lijn is begin dit jaar in het assortiment van Reynaers Aluminium opgenomen. De eerste reacties zijn zeer positief. Op alle niveaus, vertelt De Beer. “Eindgebruikers, gevelbouwers én architecten zijn zeer gecharmeerd van de lijn. Niet alleen dankzij de strakke belijning van de producten, maar ook dankzij de diversiteit aan afwerkingen én de compleetheid van de lijn.”

Wie benieuwd is naar de TOUCH-lijn en de diverse afwerkingen, kan sinds kort terecht op de inspiratiewebsite van Reynaers Aluminium, waar een selectie van het Reynaers-beslag visueel zichtbaar wordt gemaakt. “Op beslag.reynaers.nl kunnen architecten, gevelbouwers en eindgebruikers op diverse inspiratiepagina’s onze productlijnen bekijken en vergelijken. Daarnaast bieden wij hen de mogelijkheid om een moodboard te maken, dat ter inspiratie voor een project kan dienen. Deze mogelijkheid maakt ons uniek in de markt.”

Tekst: Lieke van Zuilekom   |  Beeld: Reynaers Aluminium
Uitgelichte afbeelding: 
Eindgebruikers, gevelbouwers én architecten zijn zeer gecharmeerd van de TOUCH-lijn. Niet alleen dankzij de strakke belijning van de producten, maar ook dankzij de diversiteit aan afwerkingen én de compleetheid van de lijn.