Nieuwe blokprofielen voor de Nederlandse markt

Niet alleen technische voorschriften en montagewijzen, maar vooral ook smaken kunnen van land tot land verschillen. Daarom moeten fabrikanten van ramen, deuren, rolluiken en garagepoorten continu rekening houden met de trends in elk specifiek land. DAKO speelt daar handig op in en stelt nu onder meer DPQ-82 NL en NL+ voor, twee nieuwe blokprofielen voor de Nederlandse markt.

DAKO startte in 1994 met de productie van ramen en deuren in kunststof. Dat aanbod werd al snel uitgebreid met producten in aluminium en hout, maar ook met rolluiken, garagepoorten en rolgordijnen. Vandaag is DAKO uitgegroeid tot een internationaal georiënteerde firma met partners in Europa, Japan, Canada en Zuid-Afrika. “Ons buitenschrijnwerk wordt gekenmerkt door een moderne techniek, die voldoet aan de hedendaagse veiligheids- en isolatienormen. Daarnaast produceren we ook rolluiken, vliegenhorren en garagedeuren”, zegt Bruno Vastmans, verantwoordelijke voor de verkoop in Vlaanderen en Nederland. “Vandaag worden vensters en deuren op maat gemaakt, terwijl je twintig jaar geleden enkel keuze had uit een aantal standaardmaten. Bovendien willen klanten een uniforme look voor hun woning. Daarom ontwikkelden we onze HarmonyLine. In dit concept worden vensters, rolluiken, deuren en garagepoorten op elkaar afgestemd en in één en dezelfde lijn ontworpen. Zelfs de sturing via domotica is inbegrepen.”

Blokprofielen DPQ-82 NL en NL+
DAKO biedt met DPQ-82 een serie kunststoframen, die bestaan uit een 7-kamer-profiel met een bouwdiepte van 82 mm, een gesloten stalen verstijving in het kozijn, rubberdichtingen uit synthetisch APTK (EPDM) en driedubbele beglazing. Ramen, buitendeuren en schuifdeuren worden bovendien in dezelfde uitvoering aangeboden. De specialist blijft echter luisteren naar de markt en speelt zo vandaag met de twee nieuwe blokprofielen DPQ-82 NL en NL+ in op specifieke vragen uit de Nederlandse markt. “Deze profielen (116 mm) voor kunststoframen en –voordeuren zijn dikker dan de profielen die we voor andere landen gebruiken”, stelt Vastmans. “Ze bestaan in twee versies. Deuren in de standaard NL-versie kunnen naar binnen en buiten openen, terwijl de NL+-versie met aanslag enkel naar binnen opendraait. Ook met andere oplossingen, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om de vleugel en het kader van een schuifdeur in een andere kleur te leveren, focust DAKO zich verder op de Nederlandse markt.”


DAKO ontwikkelde enkele jaren geleden de HarmonyLine, waarbij vensters, deuren, rolluiken en garagepoorten perfect op elkaar afgestemd worden.

Tekst: Johan Debaere  |  Beeld: Dako
Uitgelichte foto boven: 
De nieuwe blokprofielen DPQ-82 NL en NL+ (met aanslag) werden specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse markt.