Polyclose: Focus op het hoge segment sluitsystemen op Polyclose

“Fuhr is een trouwe exposant op Polyclose, voor onze Benelux vestiging die sinds 2009 op de markt opereert, is het al weer de 5e keer dat we in Gent acte de présence geven”, opent Ludo Meeuwsen het gesprek. Meeuwsen is directeur van Fuhr Benelux BV. Fuhr heeft in Duitsland een fabriek met eigen engineering- en constructieafdeling, inclusief testfaciliteit. Voor de Benelux is de vestiging in Ede de commerciële en logistieke afdeling met een eigen binnen- en buitendienst en service magazijn.

“Daarom is Polyclose een belangrijke beurs voor ons. Nergens anders kun je in 3 dagen tijd zoveel relaties ontmoeten. We staan er in alle gastvrijheid, we willen een pleisterplaats voor klanten zijn en een warme ontvangst bereiden aan potentiële klanten. Met een eigen barrista op de stand en de beste koffie van de beurs, moeten we een goede sfeer kunnen maken”, zegt Meeuwsen met een glimlach.

Toegangscontrole als plug and play oplossing
“We staan op Polyclose met live opstellingen van onze paniek sluitsystemen en motorgestuurde sluitsystemen. Daarmee bedienen we met name het hogere segment, Fuhr is koploper op het gebied van ontwikkeling en productie van dergelijke sluitingen. Daarnaast biedt de beurs een uitgelezen kans om demonstraties te geven van de vele manieren waarop een deur bediend kan worden. Van vingerscanner tot transponderlezer, van handzender tot app”, somt Meeuwsen op.

Speciale aandacht verdient de nieuwe beurssetting waarin Fuhr het nieuwe smart home concept ‘Smart Connect Easy’ presenteert. Meeuwsen: “We hebben een eigen module, waarmee men deuren kan bedienen en beheren. Ook poorten en garagedeuren kunnen naadloos geïntegreerd worden binnen dit systeem. Bediening en beheer geschiedt volledig via een app, op smartphone of tablet. Ondanks dat we ons in eerste instantie richten op de woningbouw met deze technologie, is Smart Connect Easy zeker ook interessant voor het bedrijfsleven. Overal waar meerdere mensen werken die afzonderlijk en gecontroleerd toegang moeten krijgen tot ruimten, daar is Smart Connect Easy volledig gecontroleerd inzetbaar.”

Smart Connect Easy is plug and play toe te passen. Meeuwsen verduidelijkt: “Koppelen en in gebruik nemen is zeer eenvoudig, de handleiding is kort maar krachtig en in begrijpelijke taal geschreven. Dat neemt niet weg dat ons team klaar staat, zowel telefonisch, als op locatie, om ondersteuning te bieden waar nodig.”

Nieuw in het programma
“We hebben een leuke primeur op Polyclose. Ons verlengingsconcept. Met opzetstukken kunnen we een standaard sluiting verlengen tot wel 4 meter deurhoogte. Die techniek is toepasbaar op ons hele programma”, zegt Meeuwsen tot besluit.

U vindt Fuhr op standnummer 1562.

Tekst: Jan Mol | Beeld: Fuhr