Polyclose: Innovatieve raam- en deuroplossingen voor verwerkers en handelaars

Een nieuw smaldeurgarnituur (30 mm) voor profieldeuren, een geminimaliseerd raambeslag en een vingerscan voor biometrisch toegangsbeheer. Dat zijn tijdens Polyclose dé blikvangers in de stand van HOPPE, ontwikkelaar, producent en leverancier van hoge kwaliteit raam- en deurbeslag.

“Met ons smaldeurgarnituur spelen we met name in op de behoefte van Belgische verwerkers en handelaars in de woningbouw, die vanwege hun smalle profielen en slotmaten een 30 mm geveerd garnituur wensten, zonder schroeven in het zicht”, vertelt Wibo van Maanen, Verkoopleider Benelux bij HOPPE. “Het smaldeurgarnituur is het resultaat van maandenlange research en development, waarbij we zelfs compleet nieuwe werktuigen hebben gebouwd om een complete én financieel aantrekkelijke productfamilie te kunnen produceren.”

Totaaloplossing voor de buitenschil
Voor het smaldeurgarnituur heeft HOPPE doorgeborduurd op de twee bestaande en succesvolle productfamilies: New York en Liège, waarmee nu een totaaloplossing voor de buitenschil kan worden geleverd. Van ramen en hefschuifdeuren tot profieldeuren. “De hardlopers van onze familie smaldeurgarnituren zijn zowel verkrijgbaar in garnituren als halfgarnituren (binnen/buiten), in een knop-, schelp-, kruk/kruk- en korthals-uitvoering”, vertelt Van Maanen. “Waarbij we naar wens het garnituur poedercoaten, spuiten of uitleveren in een niet-geanodiseerde (brut) versie, die door de verwerker zelf gelakkeerd kan worden. Het smaldeurgarnituur is volledig geveerd, aan zowel de binnen- als buitenzijde en wordt geleverd inclusief afdekschild, waarbij alle schroeven netjes uit het zicht zijn weggewerkt.” De productfamilie omvat zowel F1, witte, zwarte, titaanlook en RVS-look garnituren. Het smaldeurgarnituur voldoet aan alle HOPPE-eisen, inclusief tien jaar mechanische functionaliteitsgarantie.

Geminimaliseerd raambeslag
Met het strak vormgegeven en geminimaliseerde Austin raambeslag komt Hoppe tegemoet aan de designtrend van minimalisme en hoekige vormen. Tijdens Polyclose wordt onder andere het verdekt liggende raamrozet gepresenteerd, waarmee de specialist in raam- en deurbeslag tegemoet komt aan de behoeftes van met name de renovatiemarkt. “Waar in Nederland rozetten normaal gesproken 13 mm hoog zijn, bieden we met Austin een vlakliggende oplossing van slechts 2 mm”, vertelt Van Maanen. “Waarbij het normale boorbeeld en het gebruik van intern beslag met een normale afstand worden geborgd. Een strakke, moderne en uiterst vlakke vormgeving zijn het resultaat, waarbij de greep veel meer op de voorgrond treedt.”

Standalone vingerscantechniek
Dat Domotica allang niet meer uitsluitend het domein is van high security toepassingen, bewijst HOPPE met de Idencom vingerscantechniek; een biometrische toegangscontroleoplossing voor alledaagse toepassingen, op basis van een gemotoriseerd slot. “De Idencom vingerscantechniek is door ons gemonteerd in een beugel en knop, waardoor in de deur, deurstijl of wand geen aparte scanner meer gemonteerd hoeft te worden”, vertelt Van Maanen. “Het trekken van nieuwe bekabeling is bovendien niet nodig; slechts één frezing voor installatie is voldoende, waarna het garnituur zijn stroom uit het motorslot kan halen.” De integratie van de scanner in het beslag zorgt voor een vloeiende afwikkeling van de identificatie, vertelt hij. “Het toegangsbeheer is volledig verwerkt in de ergonomie van het openen van de deur. Gebruikers hoeven hun vinger niet op een separaat scherm naast de deur te laten scannen; het aanraken van de deurgreep is al voldoende. De standalone toepassing heeft een capaciteit voor het inlezen van maar liefst 150 vingers, waardoor ook grotere organisaties van de voordelen onze manier van biometrische beveiliging en toegangsbeheer kunnen profiteren.”

Tekst: Lieke van Zuilekom | Beeld: HOPPE