Polyclose: Intelligente sluit- en veiligheids­oplossingen in de kijker

Een goed slot is van levensbelang voor de veiligheid van mens en gebouw. ASSA ABLOY is de grootste leverancier van intelligente sluit- en veiligheidsoplossingen wereldwijd. Op Polyclose stelt de specialist de nieuwste innovatieve ontwikkelingen aan het professionele publiek voor.

ASSA ABLOY nv neemt voor de vierde keer deel aan Polyclose. “De belangrijkste vakbeurs van ons land op het vlak van toepassingen op en rond deuren en ramen biedt een uitgelezen gelegenheid om de markt te laten kennismaken met onze nieuwe producten en systemen”, vertelt commercial directeur Paul Cassiman. “Tot op vandaag lag onze focus vooral op beslag voor binnendeuren, maar met het huidige, uitgebreide aanbod bieden we ook oplossingen voor gebruik bij buitendeuren in PVC, aluminium en staal.”

Innovatieve sluitsystemen
Polyclose wordt dan ook de vitrine voor heel wat nieuwe oplossingen. Zo introduceert ASSA ABLOY met OneSystem een innovatief assortiment (elektro-)mechanische sloten voor commerciële en publieke gebouwen. “Alle producten van dit gamma zijn onderdelen van een modulair systeem, dat perfect aan de strenge eisen van een marktgerichte sluitoplossing voor dergelijke toepassingen voldoet”, stelt Cassiman. “Zo bieden we nu een completere oplossing voor deursystemen met een uniform, consistent, duurzaam en internationaal inzetbaar productportolio.”

Bezoekers zullen op de stand van ASSA ABLOY ook kunnen kennismaken met de deursluiter Close-Motion®, die zorgt voor een geluidloze en zekere sluiting, en een nieuwe generatie cilinders, die zowel conventionele als keerbare modellen omvat. Zo wordt type K100 met keerbare sleutel aan het grote publiek voorgesteld.

Belang van toegansgcontrole neemt toe
Om een antwoord te bieden op het stijgende belang van toegangscontrole, ontwikkelde ASSA ABLOY het draadloze CLIQ® concept, een veiligheidssluitsysteem met programmeerbare sleutels en cilinders. “Dankzij de ruime variëteit van mechanische en elektronische systemen kunnen we met dit concept flexibel inspelen op alle mogelijke behoeften van de klanten en dit zowel voor eenvoudige als complexe installaties in kleine of grotere gebouwen”, sluit de commercieel directeur af. “Met CLIQ® kan probleemloos vastgesteld worden wie waar en wanneer in het gebouw binnen was. In de web-based software kunnen zeer eenvoudig wijzigingen aangebracht worden en door de sleutelbezitter vanop afstand opgehaald worden. Dit kan via een updater of via een app op de smartphone.”

Tekst: Johan Debaere | Beeld: ASSA ABLOY