Slanke profielen voor een optimale esthetiek én lichtinval

Niet alleen onder architecten, projectontwikkelaars en aannemers, maar vooral ook onder particuliere woningbezitters groeit de vraag naar slanke profielen met een minimale aanzichtbreedte, die de esthetiek, binnen-buitenbeleving én lichtinval van gebouwen aanzienlijk vergroten. 

Aliplast Aluminium Systems speelt hierop in met een reeks hoogwaardige, thermisch onderbroken raam- en deurprofielen én een tweetal slanke schuifpuien, die tijdens Batibouw 2018 zeer hoge ogen gooiden.

“In tegenstelling tot standaard schuifpuien met een aanzichtbreedte in de middenstijl van 83 mm bieden onze VG500 Max Light en Ultraglide Max Light schuifpuien een aanzichtbreedte van slechts 45 mm”, vertelt Marc Mulders, Sales Manager
Nederland bij Aliplast Aluminium Systems. 

“De VG500 Max Light betreft een thermisch onderbroken schuifsysteem met een maximaal vleugelgewicht tot 320 kg en een hoogte tot 3 meter. De schuifpui leent zich uitstekend voor dubbelglas toepassingen en kenmerkt zich door een zeer gunstige prijs-/kwaliteitverhouding, waardoor slanke schuifpuien binnen handbereik komen voor een brede doelgroep.” 

Voor wie liever triple beglazing wil, biedt de Ultraglide Max Light uitkomst, met een vleugelgewicht tot 250 (schuifsysteem) of 400 kilo (hefschuifsysteem) en een hoogte van 3,5 meter, vertelt hij. “Uniek is dat met de Ultraglide Max Light ook een hoekopstelling zonder vaste hoekpaal gemaakt kan worden. En ook vlakke dorpels behoren tot de mogelijkheden. Beide schuifpuien zijn in verschillende uitvoeringen en in alle gangbare RAL-kleuren verkrijgbaar en maken deel uit van onze Max Light familie, waarmee we de gehele woning van slanke profielaanzichten kunnen voorzien.”

Raam- en deurprofielen
Voor raam- en deurprofielen ontwikkelde Aliplast Aluminium Systems de Star75 Max Light serie. “Met dit systeem kunnen we aanzichten vanaf 35 mm leveren, waarin triple beglazing eenvoudig geïntegreerd kan worden”, vertelt Mulders. “Binnen Star75 Max Light hebben architecten en opdrachtgevers keuze uit verschillende kaderprofielen én esthetische vleugels, waardoor voor ieder project een passend profiel kan worden ontworpen. Naast de Star75 Steel voor de staal-renovatiemarkt bieden we een volledig vlakke Star75 Max Light versie en een verdikt profiel, die de indruk wekt van een vliesgevel. Behalve het uiterlijk hebben we bij de ontwikkeling van het driekamersysteem veel aandacht besteed aan de isolatie, waarvoor we gebruikmaken van een nieuwe, innovatieve technologie.”

“Waar in de markt standaard gebruik wordt gemaakt van polyamide isolatie, wordt ons systeem geoptimaliseerd met Noryl strips. Dat zorgt niet alleen voor een betere thermische isolatiewaarde, maar ook voor een betere lakkwaliteit, waarbij blaasjes tot een absoluut minimum worden beperkt.” 

Om de verwerking te vergemakkelijken, is gekozen voor een persbaar en verschroefbaar systeem.


Aliplast Aluminium Systems is specialist in de ontwikkeling en productie van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en vliesgevels.

Specialist in aluminium
Aliplast Aluminium Systems – onderdeel van de Corialis (Core Innovative Aluminium Integrated Solutions) Group – is spe­cialist in de ontwikkeling en productie van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en vliesgevels. De afgelopen jaren is Aliplast/Corialis uitgegroeid tot één van de grootste producenten van aluminiumprofielen in Europa, met verkoop-filialen in twintig landen en productievestigingen in Europa, Zuid-Afrika en China, waar stevig wordt ingezet op verticale integratie. 

“Op onze productielocaties gebeurt alles onder één dak: van idee tot matrijstekening, van perspaal tot extrusie, van oppervlaktebehandeling tot het coaten van de profielen en van het isoleren en verpakken tot en met het logistieke proces, waardoor we een constante kwaliteit kunnen garanderen.” 

Kijk voor meer informatie op www.professionals.aliplast.com.

Tekst: Lieke van Zuilekom  |  Beeld: Aliplast Aluminium Systems