Systeemoplossingen voor ruimte en comfort

Ruimtes tot leven laten komen, zodat eenieder zich er thuis voelt. Dit bereikt de SIEGENIA GROEP met onder andere de productgroepen Titan, ALU, PORTAL, AERO en DRIVE. “Producten die worden gecombineerd met de hoogste kwaliteitseisen en buitengewone innovatiekracht die wij consequent gebruiken, voor de maximaal haalbare mate van ruimtelijk comfort”, aldus Frank Dijkhof, commercieel adviseur bij de SIEGENIA GROEP.

Veiligheid, design, hoge luchtkwaliteit, bedieningscomfort en gerichte implementatie voor ruimtelijk comfort. Dit staat voor de SIEGENIA GROEP centraal bij het ontwikkelen van nieuwe raam- en deursystemen. “Wij kiezen voor nauwe samenwerking, hebben een uitgesproken, systeemgerichte denkwijze en creëren een geheel doordacht samenspel van oplossingen die toonaangevende technologie én een economische verwerking in overeenstemming brengen met aantoonbaar voordeel voor de eindgebruikers”, aldus Dijkhof.

“Het creëren van producten en oplossingen voor het moderne wonen van morgen is alleen mogelijk wanneer wij elke dag opnieuw onze innovatiekracht tentoonspreiden en markten van de toekomst tijdig bezetten. Op deze manier kunnen we verder ontwikkelen en het welzijn van de gebruikers van onze oplossingen nog verder verhogen.”

KFV, onderdeel van de SIEGENIA GROEP dekt daarbij het volledige gebied van moderne deur-sluitsystemen voor zowel de projecten- als de woningbouw, inclusief insteeksloten, meerpuntssluitingen, paniek-meerpuntssluitingen en elektromechanische meerpuntssluitingen. Het volledige aanbod wordt gecompleteerd door de SIEGENIA-AUBI Sicherheits-Service GmbH, met producten en diensten voor inbraakbeveiliging en raamreparaties.

Veelvoud aan varianten
“Ons gamma omvat zowel insteeksloten voor opdek- als stompe deuren, in verschillende varianten”, vertelt Dijkhof. “Inclusief bontbaard sleutelinzet, vrij- en bezetuitvoering of een sluitcilinder. Al onze profielsloten worden aangeboden met één of twee toeren, met uiteenlopende nachtschootuitslag (15, 20 en 255 mm) en in diverse doornmaten en schootvarianten, waarbij we tevens verschillende veiligheidsklassen aanbieden.”

Ook wanneer het om meerpuntssluitingen gaat, biedt de SIEGENIA GROEP een veelvoud aan varianten. Hetzij voor houten, PVC of aluminium profielen, met sleutel of per kruk bediend en voor één- of tweevleugelige of extra hoge deuren. “Wanneer naast de sleutel- of krukbediening meer veiligheid en conform middels één druk op de knop gewenst is, bieden we tevens elektromechanische meerpuntssluitingen aan, waarmee deuren eenvoudig op afstand geopend en gesloten kunnen worden.”

Als elke seconde telt…
“Naast standaarddeuren bieden we met ons programma sloten en meerpuntssluitingen talrijke bewezen oplossingen voor brandwerende deuren, nooduitgangssluitingen (conform EN 179) en paniekdeursluitingen (conform EN 1125), vertelt Dijkhof. “Zowel voor enkele als dubbele deuren en voor de aluminium-, kunststof en houtverwerkende industrie. Stuk-voor-stuk oplossingen die opvallen door hun innovatieve en efficiënte productdetails, maximale functionele zekerheid en een volkomen ongecompliceerde bediening. Omdat in noodgevallen elke seconde telt.”

Zo kan bij de panieksloten en meerpuntssluitingen van KFV bijvoorbeeld de vlucht- en DIN-richting op elk moment worden bepaald door eenvoudig de dagschoot om te zetten, vertelt hij. “Waardoor de klant nog slechts één product nodig heeft voor alle vlucht- en openingsrichtingen.”

De voordelen voor de verwerker:
– Uniforme freesbeelden voor vleugels en kozijnen, dankzij het KFV modulaire systeem;
– Diverse doornmaten en afstanden verkrijgbaar;
– DIN-richting en vluchtzijde zijn individueel instelbaar;
– Alle sloten en meerpuntssluitingen zijn universeel voor de EN 179 en EN 1125 te gebruiken;
– In drie sluitfuncties (B, D, E) leverbaar;
– Voor alle gangbare stolpprofielen, vervaardigd uit hout, PVC en metaal.

De voordelen voor de gebruiker:

– Openen zonder sleutel in de vluchtrichting is altijd mogelijk;
– Bij het openen van de staande vleugel van de tweevleugelige vluchtdeur ontgrendelt de hoofdvleugel automatisch, het element geeft de vluchtweg vrij over de volle openingsbreedte;
– Als GENIUS-paniek mogelijk, met elektromechanische ver- en ontgrendeling van de deur.

Kijk voor meer informatie op www.siegenia.com/nl

Tekst: Lieke van Zuilekom  |  Beeld: SIEGENIA GROEP/KFV