‘Vive la France!’ nu ook ‘Entre les murs’

Repten we in een van de vorige edities nog over ‘Vive la France’, toen Onlevel GmbH het Franse balkonsysteem ‘SKYFORCE’ introduceerde, daar kunnen we nu aankondigen dat het bedrijf het systeem met een zijmontage uitvoering levert. ‘Entre les murs’, ofwel ‘tussen de muren’. Een hele mooie toevoeging aan het inmiddels populair geworden Franse balkonsysteem.

Aan het woord is Erwin Stegenga, de Benelux agent voor Onlevel GmbH. “SKYFORCE SIDE MOUNT heet het systeem voluit en heeft als basis het SKYFORCE-balkonsysteem, dat volledig uit glas bestaat, waarbij het glaspaneel helemaal ingeklemd zit. Daarmee bezit het ook alle goede eigenschappen, zoals de sublieme afwerking, maar vooral ook het montagegemak. Eenvoudig en gebruiksvriendelijk wordt het systeem geleverd als kit, helemaal voorbereid op de montage.”

Tussen de dag omdat de gevel daar soms om vraagt
Stegenga is blij met de ‘tussen de dag’ uitvoering. “We kregen regelmatig vragen over het ontwikkelen van die montagevariant. Soms vraagt een gevel er namelijk om, vanwege de esthetische wens om niets buiten de gevel te laten uitsteken. Een onder architectuur gebouwd pand kent ook vaak richtlijnen ten aanzien van het aanbrengen van zaken aan de gevel. Door de klant nu de keuze te geven uit ‘op de dag’ of ‘in de dag’ montage, is SKYFORCE nog beter inzetbaar.”

Voor SKYFORCE SIDEMOUNT gelden dezelfde montagevoordelen als voor de normale variant. Stegenga frist ons geheugen nog eens op: “Monteren, inschuiven en afdekken. Dat is alles. Een linker- en rechterprofiel, op maat geleverd, schroeft men rechtstreeks in de dag. Montagematerialen worden meegeleverd. Daarna schuift men het glas erin, rolt met het rubber erin en plaatst men de eindkap bovenop. Daarmee zit alles keurig opgesloten.”

Keuze genoeg
Onlevel GmbH levert uitsluitend de bevestigingskits met het klemsysteem en niet het glas. “Beglazing is een tak van sport die we overlaten aan de glasexpert”, vervolgt Stegenga zijn verhaal. Wel geeft Onlevel advies voor de te kiezen beglazing. “Van 10 mm tot 21,52 mm glasdikte past er in het klemsysteem. Glashoogtes zijn standaard 900 mm, 1000, 1100 of 1200mm. De profielen komen standaard in drie kleuropties. Brute aluminium, geanodiseerd aluminium of een standaard RAL-kleur, al dan niet in structuur. Die laatste twee kennen een levertijd, de eerste twee komen uit voorraad.”

SKYFORCE (binnenkort ook SIDEMOUNT) wordt geleverd met een algemeen keuringscertificaat van SKG. De AbP van bouw- en woningtoezicht is reeds beschikbaar. 

 ‘Vive la France!’ nu ook ‘Entre les murs’SKYFORCE in de tweedelige uitvoering.

‘Vive la France!’ nu ook ‘Entre les murs’SKYFORCE in de eendelige uitvoering.

Tekst: Jan Mol  |  Beeld: Onlevel GmbH
Uitgelichte afbeelding: 
Naast het feit dat SKYFORCE uitermate functioneel is, doet het Franse balkonsysteem de gevel eer aan.