Volglasopstelling comfortabeler en functioneler dan ooit

Bohle heeft een naam hoog te houden als het aankomt op het leveren van producten van hoge kwaliteit met een eenvoudige montage. Dat was al te zien aan het omvangrijke pallet aan producten, binnen de werelden van bad en sanitair, interieurbouw, meubelbeslag, reling- en balustradebeslag en beslag voor luifels.

Frank Bouwman, General Manager bij Bohle Benelux BV, vertelt over het nieuwe kozijnsysteem, FrameTec. “Met FrameTec zijn volglasopstellingen te maken met een zeer eenvoudige opbouw en met veel vrijheid in vormgeving en kleur”, aldus Bouwman.

Eindeloze variatiemogelijkheden
“Er is vraag naar glazen wanden die eenvoudig op te bouwen zijn. Of men nu een grote ruimte opnieuw wil indelen of gemakkelijk een bureauhoek wil afscheiden van een ruimte, met FrameTec kan dat allemaal op een uitermate simpele wijze”, vervolgt Bouwman zijn verhaal. “We hebben binnen het FrameTec programma twee typen kozijn, te weten de Select en Premium. Niet alleen glaswanden zijn hiermee te maken, ook bovenlichten en zijwanden zijn makkelijk te creëren.”

Het comfort begint al bij de montage vernemen we. Bouwman legt uit: “De profielen zijn al in verstek gesneden. De sets zijn individueel in te korten en daardoor optimaal inzetbaar voor iedere ruimte. Verder kunnen standaard deuren eenvoudig gemonteerd worden en dankzij een multifunctioneel kanaal kunnen scharnieren razendsnel ingezet worden, waarbij frezen in het profiel overbodig wordt. Naderhand wordt het geheel afgewerkt met een fraaie kliklijst.”

Discretie verzekerd
FrameTec Premium biedt naast dezelfde unieke montage-eigenschappen en toepassingen als de Select ook gecertificeerde geluidsisolatie volgens DIN 10140. “Daarbij zijn grote zijwanden met statische profielen tot 4 meter hoog voor het Premium systeem geen probleem”, schetst Bouwman. “Voor de uniformiteit kunnen deze profielen ook rondom gebruikt worden.”

Als familiebedrijf sinds 1923 toonaangevend aanwezig
De Bohle Groep is inmiddels met 13 vestigingen actief in Europa, China en de VS en is daarmee toonaangevend fabrikant en aanbieder van gereedschap, machines en verbruiksmaterialen voor de glasbewerking en -veredeling.
Bouwman somt op: “Bohle is in 1923 opgericht en telt vandaag de dag meer dan 300 medewerkers werkzaam in 8 productsectoren, zoals handling, snijtechniek, glasverlijming, beglazing, gereedschappen, machines, glasbeslag en oppervlaktetechniek. We stemmen ons assortiment af op onze klantengroepen uit ambacht, industrie en handel.”

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, maakt men gebruik van eigen logistieke voorzieningen. Bouwman: “Voor dat doel is een volledig geautomatiseerd logistiek centrum neergezet, om de producten snel en efficiënt bij de klant te krijgen.”

Deutsche Gründlichkeit
Kwaliteitscontrole staat bij Bohle zeer hoog in het vaandel. “Bij onze fabriek in Duitsland, in Haan, wordt al het beslag onderworpen aan regelmatige tests en standtijdcontroles, om een hoge standaard in verwerking en levensduur te kunnen garanderen. Uiteraard geldt dat ook voor het nieuwe kozijnsysteem Select en Premium”, zegt Bouwman tot besluit.

Tekst: Jan Mol | Beeld: Bohle