Zeg vaarwel tegen lelijke siliconenvoegen!

Je ziet pas goed hoe lelijk siliconenvoegen zijn, als je bekend bent met het alternatief. Tijdens Batibouw ontving EWA-Profile alle lof van bezoekers voor hun slimme oplossing voor een perfecte afwerking van voegen rondom ramen en deuren. EWA-Profile is een nieuw en innovatief product ter vervanging van siliconen voegen, waarmee een zuivere, duurzame afwerking van de voeg bereikt wordt. Een meer dan waardig alternatief voor de siliconenvoeg, die eigenlijk niet meer van deze tijd is.

Superieure afwerking in kunststof en aluminium uitgevoerd
EWA staat voor Esthetisch Weerbestendig Afwerkprofiel en wordt gemaakt van een combinatie van een kunststof met een aluminium profiel. Daarmee staat dit gepatenteerd afwerkprofiel garant voor een lange levensduur, een goede weerbestendigheid en tevens een perfecte kleurstabiliteit. 

De installatie is eenvoudig, waarbij aangemerkt moet worden dat het EWA-Profile alleen gemonteerd kan worden op raamkaders waar nog geen siliconenvoegen zitten. Het is dus een kwestie van ‘bezint eer ge begint’.  Erik Thijs, uitvinder van EWA-Profile, legt uit: “Iedereen die nieuwbouw of renovatieplannen heeft, zou vooraf moeten bedenken hoe men de afwerking wil doen. Men staat er niet bij stil dat siliconenvoegen rond ramen en deuren de aanblik van de woning negatief beïnvloeden. Men is niet anders gewend, omdat er tot voor kort geen alternatief was. Gelukkig zorgt EWA-Profile nu voor een zuivere, esthetische vervanging van deze siliconenvoegen rondom ramen en deuren.”

Passend voor elk merk raam, zowel nieuwbouw als renovatie
EWA-Profile laat zich verwerken bij elk merk raam en is beschikbaar in alle kleuren, lakken (zowel satijn- als structuurlak) en kan bekleed worden met kunststoffolie. Wie liever geanodiseerd aluminium heeft, komt eveneens aan zijn trekken. EWA-Profile laat zich materiaal onafhankelijk toepassen en is te combineren met ramen en deuren vervaardigd uit hout, aluminium, kunststof en staal. Tevens maakt het niet uit of de gevelbekleding nu van beton, baksteen, bepleistering, aluminium of metaal is. Daarmee is EWA-Profile geschikt voor gebruik in zowel nieuwbouw als renovatie. Op bestaande ramen kan EWA-Profile gebruikt worden indien er sprake is van een renovatie met steenstrips of een ander soort voorzetgevel, bijvoorbeeld van hout, kunsthars of vezelcementplaten.

Een extra finishing touch
EWA-Profile is inmiddels ook verkrijgbaar met geïntegreerde led-verlichting. Deze zorgt voor een extra finishing touch; de subtiele verlichting benadrukt smaakvol de architectuur van de gevel.

Meer weten? Kijk op www.ewaprofile.be   


Mooi metselwerk verdient een EWA-Profile.


EWA-Profile toegepast in renovatie.

Tekst: Jan Mol   Beeld: EWA-Profile