Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Overig

​Schuifpanelen bieden maximale privacy aan B&B-gasten

Tekst | Tekst en beeld: DUCO

27 november 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In de tuin van Bed & Breakfast De Olm in Kaatsheuvel staat een bijzondere boom. Deze olm bleef bij de kap voor de bouw van de woning van de familie de Rooij gespaard. Nu heeft de olm alle ruimte om zichzelf te ontplooien. Net als de B&B van Marcel en Monique waar kwaliteit, comfort en persoonlijke aandacht voorop staan. De woning is strak en landelijk tegelijk. Om een aangenaam binnenklimaat te creëren voor de gasten koos het architectenbureau van Reeven bewust voor de architecturale schuifpanelen DucoSlide.

Bed & Breakfast De Olm ligt in een bestaande wijk in Kaatsheuvel. De wijk kenmerkt zich door grote vrijstaande villa’s tussen het groen. Het was de wens van de opdrachtgever om hier een levensloopbestendige woning te bouwen.

Tegelijk wilden ze een gezellige B&B realiseren. Door de beperkte ruimte op het perceel koos architectenbureau Van Reeven ervoor om het gastenverblijf in de kelder onder te brengen. Aan de achterzijde creëerde van Reeven een patio die als tuin oploopt naar het maaiveld. Op die manier doorbreken ze het keldergevoel en ontstaat er ook meteen privacy voor de gasten. Om het comfort voor de gasten te verhogen koos de architect voor aluminium kozijnen met verplaatsbare shutters.

Architecturale schuifpanelen en lamellen

“Aluminium schuifpanelen bieden de mogelijkheid om het lichtinval te reguleren op een structurele manier”, vertelt architect Jurre Jan van Reeven. “De achtergevel staat volledig op het zuiden en door de grote glaspartijen is zonwering wenselijk. De schuifpanelen DucoSlide SlimFrame vullen dat mooi in. We hebben er in het ontwerp voor gekozen om in het midden tussen de kozijnen een blind paneel te maken. Op de binnenmuur komt hier de tv te hangen. Aan de buitenzijde worden daar de panelen naartoe geschoven. De B&B-gasten krijgen hiermee controle over daglicht, uitzicht en privacy.

Op de kopgevels kozen we dan weer voor DucoSun Cubic. Deze lamellen vormen een fraaie oplossing om de hoeken in de rietenkap van zonwering te voorzien. De kopgevels liggen op het oosten en westen én hebben daar behoefte aan. Het toepassen van de architecturale lamellen resulteert in een aanzienlijke daling van de gemiddelde temperatuur tot 12%. Van een efficiënte oplossing gesproken!”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details