150 jaar KFV
02:15
06-10-2018

150 jaar KFV | Van slotensmederij tot wereldonderneming

Al ruim meer dan honderd jaar is de innovatieve sluittechniek van KFV een succesverhaal. Nu vierde de dochteronderneming van de SIEGENIA GROEP een buitengewoon jubileum: op 28 augustus werd KFV 150 jaar oud. Wieland Frank, beherend vennoot van SIEGENIA, licht als volgt toe: “Zijn opmerkelijke groei heeft KFV te danken aan baanbrekende oplossingen op het gebied van elektromechanische ver- en ontgrendelingssystemen. Klanten weten in het bijzonder het individuele productgamma te waarderen, dat steeds weer op hun behoeften reageert.”

150 jaar KFVHet elektronische toegangscontrolesysteem KFVkeyless maakt het contactloos openen van de deur via Bluetooth-functie in smartphone mogelijk.

Wat vandaag de dag een belangrijk bestanddeel is van de SIEGENIA GROEP, is begonnen op 28 augustus 1868: toen hij 16 jaar oud was, opende Karl Fliether in het oosten van Velbert een slotensmederij. Reeds in 1897 luidde hij door de inbedrijfstelling van een stoommachine de beslissende overgang in van ambachts- tot industriebedrijf en concentreerde hij zich rond 1900 in toenemende mate op de productie van deursloten. De eerste octrooien volgden al snel. Al in 1906 zette hij een nieuwe, zeer moderne productie op.

Gedurende vier generaties verwierf KFV zich een goede naam als familiebedrijf. Van bijzonder belang bleek de wissel aan de top van het bedrijf in het jaar 1959, toen Karl Joachim Fliether de leiding van KFV overnam. Aan hem heeft het bedrijf zijn doorbraak te danken, want hij zorgde al snel met diverse innovaties voor een razendsnelle ontwikkeling.

150 jaar KFVMet gevoel voor zaken en een rijkdom aan ideeën bracht Karl Fliether zijn bedrijf snel op weg.

Doorbraak in de jaren 70
In de jaren 70 maakte KFV geschiedenis met een vooruitstrevende nieuwe ontwikkeling, waardoor het bedrijf snel de marktleider voor meerpuntssluitingen werd. In die periode werkte de branche intensief aan de ontwikkeling van oplossingen voor een verbeterde inbraakbeveiliging. De KFV-constructeurs ontwikkelden een nieuw soort steekwiel alsmede een exact berekende bedrijfskromme, waardoor de meerpuntssluitingen van KFV verreweg de meest betrouwbare beveiligingsoplossing werden.

150 jaar KFVIn het jaar 1868 begon de firma Karl Fliether Velbert (toentertijd nog ‘Carl Flieter Velbert’) zijn activiteiten.

In de volgende decennia bouwde KFV zijn sterke positie met andere nieuwe ontwikkelingen verder uit. In 1999 begon het bedrijf met de introductie van het sluitsysteem Fliethomatic aan de productie van mechatronische systemen. Nog een mijlpaal volgde in het jaar 2002 met de marktintroductie van het mechatronische ver- en ontgrendelingssysteem GENIUS, dat vanwege de consequente verdere ontwikkeling in comfort- en veiligheidsfuncties ook aan actuele eisen van ruimtelijk comfort voldoet. De succesvolle ontwikkeling is ook terug te vinden in het aantal medewerkers. In 2002 had KFV al enkele honderden medewerkers in dienst en had hij daarmee binnen een paar decennia de bezetting bijna verzesvoudigd.

150 jaar KFVMet de introductie van het sluitsysteem Fliethomatic begon KFV in 1999 de productie van mechatronische systemen.

Een sterke partner voor de SIEGENIA GROEP
Sinds 2006 maakt KFV deel uit van de SIEGENIA GROEP. “Onze raam-, deur- en comfortsystemen zijn gericht op de zinvolle koppeling van krachtige afzonderlijke oplossingen voor meer ruimtelijk comfort, die verwerkers en eindgebruikers meerwaarde bieden. De sluitsystemen voor deuren van KFV vormen een belangrijke aanvulling van dit portfolio”, benadrukt Wieland Frank.

150 jaar KFV 150 jaar KFVBij de MFV AS3600 is in de automatische penschoten een mechanisch uitschakelmechanisme opgenomen, dat bij aanraking van het kozijndeel het uitschuiven van de penschoot en zwenkhaak tot gevolg heeft.

Het strategische samenwerkingsverband betekende ook voor de Duitse marktleider voor meerpuntssluitingen het opnieuw versterken van de concurrentiepositie. Met diverse nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de A-opener of KFVkeyless, liet het bedrijf in de jaren daarna van zich horen. Tegenwoordig behoort KFV tot de leidende slotenfabrikanten in Europa. Samenvallend met het 150-jarige bestaan introduceerde het bedrijf het innovatieve modulesysteem KFV ONE, dat niet alleen de deurenproductie en -montage aanzienlijk efficiënter maakt dan tot nu toe. Als nieuwe generatie meerpuntssluitingen maakt het verwerkers ook mogelijk om door de consequente inachtneming van dimensies van ruimtelijk comfort overtuigend te zijn in het verkoopgesprek.


150 jaar KFV
De ontwikkeling van de meerpuntssluiting in het jaar 1979 was een exclusief kenmerk in de branche en legt de grondsteen voor een razendsnelle groei.

Tekst en beeld: Siegenia
Uitgelichte afbeelding: 
Voor Wieland Frank, directeur en beherend vennoot van SIEGENIA, en KFV-bedrijfsleider Michael Krüger vormen de sluitsystemen voor deuren van KFV een belangrijke aanvulling van het SIEGENIA-portfolio.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: 150 jaar , KFV , KFVkeyless , SIEGENIA GROEP

Profiel partners

Er zijn wel degelijk oplossingen voor het gevreesde bimetaaleffectSlimme noviteiten uit Duitsland