Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
3D-softwareplatform automatiseert productieprocessen bij profielbewerking
Met het softwareplatform Uni_Link kunnen profielen in aluminium, staal en kunststof volledig geautomatiseerd op CNC-machines bewerkt worden.

3D-softwareplatform automatiseert productieprocessen bij profielbewerking

De tijd dat machines door productiemanagers en operatoren op de werkvloer geprogrammeerd worden, behoort stilaan tot het verleden. Meer en meer firma’s kiezen voor een verregaande automatisering en digitalisering van hun productieprocessen. Het Uni-Link softwareplatform laat fabrikanten toe om hun CNC-bewerkingscentra eenvoudig vanuit het kantoor te sturen, alsof ze een document vanaf hun PC printen. Dat zorgt voor een verhoogde efficiëntie en een aanzienlijke winst in machinetijd. Bovendien implementeren en configureren de specialisten dit softwareplatform op twee werkdagen.

Met het softwareplatform Uni_Link kunnen raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers, maar ook andere maakbedrijven de bewerking van profielen in aluminium, staal en kunststof op CNC-machines volledig geautomatiseerd laten verlopen. Het softwarehuis biedt hiermee een universele en gebruiksvriendelijke CAM-software, die compatibel is met alle merken en types van profielbewerkingscentra. Bovendien kunnen de gebruikers met alle soorten profielen en software werken. ERP-programma, calculatiesoftware of 3D-solid tekenpakket, Uni_Link zorgt er steeds voor dat de machines de juiste productiedata toegestuurd krijgen. 

“We willen complexe processen vereenvoudigen en zijn ervan overtuigd dat het tijdverlies is als de operator alles aan de machine moet programmeren en die gewoon stilstaat. Een machine is net als een printer en die moet continu draaien. Als de werkvoorbereiding, programmering en controle vooraf in het kantoor gebeurt, wordt de workload voor de operatoren tot een minimum beperkt. Ze moeten immers alleen nog de profielen ‘handlen’ en de barcode inscannen. Zo gaat alles veel sneller, wordt het risico op fouten aanzienlijk verminderd en staan machines niet langer stil”, licht Jan Vandyck, manager van Uni-Link toe. 

“Naast de machinebesturing omvat dit softwareplatform nog tal van andere functionaliteiten, waarmee firma’s tijd en geld besparen. Zo is er een krachtige optimalisatiemodule die ervoor zorgt dat men zo weinig mogelijk reststukken heeft. Zijn er toch reststukken, dan kunnen deze in de volgende optimalisatie meegenomen worden. Zijn er vaak beschadigde profielen met deuken of krassen, dan kunnen die beschadigingen in de staflengtes aangegeven worden en dan netjes weg geoptimaliseerd en weggezaagd worden.”

Deze universele en gebruiksvriendelijke CAM-software is compatibel met alle merken en types van profielbewerkingscentra.

Een gepaste oplossing voor elke toepassing

Uni_Link is een uitgebreide ‘toolbox’ voor het managen van alle mogelijke automatiseringstaken naar het machinepark toe, compatibel met verschillende machinemerken, productiesoftware oplossingen en zelfs bedrijven. Als partner in automatisering denkt Uni-Link met de klanten mee om steeds de juiste oplossing aan te bieden en kan het de software ook met de firma laten meegroeien. Meer dan 1000 firma’s wereldwijd hebben hun vertrouwen intussen in Uni_Link gesteld en genieten volgens het softwarehuis elke dag van de eenvoudige, maar krachtige functionaliteit om de automatisering van hun productie tot een ongecompliceerde taak te herleiden.

“Voor wie nog geen CNC-gestuurde machine op de werkvloer heeft, kan Uni_Link alvast mooie tekeningen (DXF) van alle profieldelen genereren, met alle bewerkingen en hun bemating erbij. Op die manier is het erg eenvoudig om zelfs handmatig de nodige bewerkingen uit te voeren. Tekent u de producten in 3D-Solid software, dan bieden we een oplossing die de ‘STEP’-tekeningen converteert, interpreteert en omzet naar geoptimaliseerde productielijsten voor de CNC-machines”, sluit Jan Vandyck af.

“Als fabrikanten geen reken- of tekensoftware hebben, maar vaak dezelfde producten met wisselende afmetingen produceren, kunnen ze de ProductBuilder gebruiken. Hiermee kunnen alle mogelijke constructies met profielen op basis van eenvoudige scripts als parametrische modellen aangemaakt worden. Deze kunnen dan eindeloos opnieuw gebruikt worden om machines te besturen, DXF-tekeningen en rapporten te maken, barcodes te printen en, indien nodig, feedback aan het ERP-systeem te geven.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details