Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘A-merk componenten voor automatisering en toegangscontrole als puzzelstukjes verbonden’

‘A-merk componenten voor automatisering en toegangscontrole als puzzelstukjes verbonden’

Het toepassen van elektronica-, toegangscontrole- en automatiseringssystemen in ramen en deuren biedt controle en gemak en opent een wereld aan mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor oudere of mindervalide bewoners, die met hun mobiele telefoon of afstandsbediening eenvoudig vanuit hun stoel of bed de voordeur kunnen openen voor familie, vrienden en/of mantelzorgers. Maar ook voor werkende mensen, die bijvoorbeeld de huishoudelijke hulp, oppas, pakketbezorger en/of monteur (eenmalig) op afstand kunnen binnenlaten. Door het toevoegen van een ketting- of spindelmotor kunnen ramen bovendien automatisch geopend en gesloten worden, waardoor natuurlijke ventilatie/gratis nachtkoeling mogelijk wordt.

In steeds meer woningen én bedrijfspanden worden elektronica-, toegangscontrole- en automatiseringssystemen omarmd. En dat is niet voor niets. Lecot, één van de belangrijkste toeleveranciers van raam-, deur- en meubelbeslag, gereedschappen, machines, veiligheidsmaterialen en ijzerwaren in België en Nederland, gelooft zelfs dat elektronische sloten, toegangscontrolesystemen en automatisatie van ramen, draai- en schuifdeuren de nieuwe standaard wordt.

Zeker nu de oplossingen steeds toegankelijker worden, voor een bredere doelgroep. Met de gespecialiseerde divisie Protecta biedt Lecot een complete, gespecialiseerde divisie voor elektronisch bouwbeslag en elektromechanische installaties rond ramen en deuren, die gebouweigenaren in België én Nederland optimaal ondersteunt.

Met de automatisering van draai- en schuifdeuren sluit Protecta niet alleen aan op de trend van meer gemak, maar ook aan bij de ontwikkelingen rond het COVID-19-virus.

“In België is een compleet team van specialisten actief in de ontwikkeling, advisering, montage en ingebruikname van een breed gamma A-merk producten”, vertelt Pieter Theys, divisiemanager Protecta bij Lecot. “De kennis en expertise die we binnen dit team hebben opgedaan, breiden we nu uit naar Nederland. Een binnen- en buitendienstmedewerker verzorgt hier – in samenspraak met België – advisering op maat. Binnen afzienbare tijd is deze dienstverlening aangevuld met een montagedienst.”

Elektrische sloten, toegangscontrole en automatisatie van deuren en ramen

Protecta heeft haar oplossingen geclusterd in drie productgroepen, beginnend bij elek­trische sloten. “Wanneer we een deur automatiseren of voorzien van toegangscontrole, is een elektrisch slot onontbeerlijk”, benadrukt Theys. “Dit is de fundering waarop we onze projectadvisering baseren. Daarbij beginnen we steevast met een inventarisatie van de projectwensen, -eisen en eventuele problematieken. Moet er een eenvoudige (enkele) elektrische deuropener komen? Of een gemotoriseerde meerpuntssluiting? Is een paniekslot gewenst? En wil men de deur kunnen bedienen met een kaart, afstandsbediening, smartphone, vinger­scanner of irisscanner?”

De tweede productgroep betreft de toegangscontrole, vertelt hij, die varieert van volledig bekabelde systemen tot draadloze oplossingen waarbij een antenne communiceert met de lezers of beslagen op de deur.

“Ook leveren wij offline oplossingen met batterijen. Hoewel deze oplossingen standalone functioneren, worden zij wel gekoppeld aan een softwareplatform en geprogrammeerd als een bekabelde deur. Hierdoor kan, in geval van aanpassingen, de sleutelkaart van de gebruiker worden benut om de nieuwe informatie over te brengen.”

Rolluikautomatisatie

Naar wens kunnen verschillende systemen gecombineerd worden. “Bovendien kunnen gebruikers kiezen voor communicatie via een wandlezer, het beslag of rechtstreeks in de cilinder. Deze laatste oplossing is met name interessant voor renovatieprojecten, omdat hak- en breekwerk dan niet aan de orde is.”

Een laatste productgroep omvat de automatisatie van draaideuren en schuifdeuren. Hiermee sluit Protecta niet alleen aan op de trend van meer gemak, maar ook bij de ontwikkelingen rond het COVID-19-virus. Mensen hoeven immers geen fysiek contact meer met de draai- en schuifdeuren te maken.

“Voor de automatisatie van draaideuren is het vervangen van de standaard deurdranger door een draaideurautomaat al voldoende”, aldus Theys. “Voor schuifdeuren bieden we een volledig pakket inclusief deurvleugels, waarin de schuifdeurautomaat onzichtbaar kan worden weggewerkt.”

Voor de automatisering van ramen ten slotte voldoet de montage van een kettingmotor of spindelmotor, waarna bijvoorbeeld gratis nachtkoeling mogelijk wordt.

Puzzelstukjes

Om tot de juiste producten voor ieder project te komen, begeleidt Protecta projecten graag van A tot Z. Maar het is ook mogelijk om bepaalde zaken in eigen beheer te houden. “Doordat we niet afhankelijk zijn van één merk of leverancier, kunnen we voor ieder project de best passende A-merk componenten selecteren”, aldus Theys. “Als losse puzzelstukjes die samen een maatwerk oplossing vormen. Daarin onderscheiden we ons van veel andere marktpartijen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details