Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Aanbod met huisdeuren is uitgebreid

Aanbod met huisdeuren is uitgebreid

Inspelen op de ontwikkelingen van de markt en de wensen van de klant. Dat is wat Ryterna al meer dan 25 jaar doet. Lange tijd als producent van garage- en bedrijfsdeuren. Daar zijn nu hoogwaardige huisdeuren aan toegevoegd.

Het complete traject verzorgen, van ontwerp tot levering, het is in zijn branche niet gebruikelijk, vertelt directeur Ton Koppei van Ryterna Benelux BV. “Wij doen het wel om de kwaliteit zo goed mogelijk te kunnen bewaken en om zo flexibel mogelijk te kunnen zijn. Bij eventuele tekortkomingen zijn we niet afhankelijk van anderen maar kunnen we zelf snel handelen en het oplossen.”

Ryterna

Op het gebied van bedrijfsdeuren en hoogwaardige garagedeuren is Ryterna al 26 jaar een begrip, wereldwijd, maakt Koppei duidelijk. Het bedrijf heeft twee productielocaties in Litouwen, filialen in 15 landen, een uitgebreid dealernetwerk en er werken in totaal 500 medewerkers. De Benelux-vestiging ligt in Sittard. “We hebben op diverse plaatsen filialen omdat je dichter bij de mensen staat, de taal van de klant spreekt. Daarnaast ontdek je sneller wat er in een specifieke markt speelt.” Het aanbod is heel breed, zegt Koppei, veelal bestaand uit maatwerk. “We kunnen het product afstemmen op de wensen van de eindgebruiker.”

Dat geldt ook voor het nieuwste product, huisdeuren, geeft hij aan. Die werden vanuit een bepaald idee geïntroduceerd. “We zijn natuurlijk altijd bezig met innovatie, nieuwe ontwikkelingen. Zo kwamen we op het idee van een package, het samen verkopen van overeenstemmende garagedeuren en huisdeuren. We verwachtten dat daar wel vraag naar zou zijn maar dat viel tegen. De consument schaft niet zo vaak een huis- en garagedeur tegelijk aan. Wel is er sprake van vervanging van een van de twee; dan wordt de ene deur inderdaad op de andere afgestemd.”

Ryterna

Inmiddels was er in het idee geïnvesteerd, waren de initiële plannen verder uitgewerkt en waren er drie typen deuren ontwikkeld: een deur met een dikte van 65 mm, een van 80 mm en een van 100 mm. Als standaard waren de eisen zoals die op de Duitse en Oostenrijkse markt gelden genomen, merkt Koppei op.

“Die liggen bijzonder hoog. Dat sluit aan bij onze intentie kwalitatief hoogwaardige deuren te produceren met een fraaie uitstraling en bijvoorbeeld een hoge mate van isolatie – deuren voor het hogere segment. Deze types halen alle drie uitstekende u-waardes. Verder zijn de deuren voorzien van een magnetische dorpel, een Duits patent, waarmee een maximale afdichting kan worden verkregen. Daarnaast kunnen ze afgestemd worden op de wensen van de klant. Wil iemand aanpassingen op een standaard ontwerp of een deur volgens eigen ontwerp, dan kan dat.”

De drie types zijn inmiddels met succes op de Duitse, Engelse en Oostenrijkse markt gelanceerd. Vorig jaar was er de introductie op de Nederlandse markt. Hoewel er nog stappen moeten worden gemaakt  is Koppei tevreden over de eerste vorderingen. “Een nieuw product op een bestaande markt, dat vraagt tijd. We hebben bijvoorbeeld gemerkt dat we ons ook moeten richten op dealers van rolluiken en kozijnen. We zijn nu bezig met het benaderen van diverse partijen; dat verloopt goed.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details