Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Alle belangrijke informatie rond raam, deur of gevel direct online raadplegen

Alle belangrijke informatie rond raam, deur of gevel direct online raadplegen

Eind april was de bouwsector opnieuw present op BAU München. Ook voor Orgadata was de beurs een schot in de roos. Hun Logikal-software wordt dagelijks door raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers overal ter wereld gebruikt om hun producten te plannen en te produceren. De talrijke bezoekers kwamen niet alleen uit Duitsland, maar ook uit heel wat andere landen wereldwijd. Uiteraard was de nieuwste versie Logikal 12 prominent aanwezig. Er was echter nog een andere ster, met name de SimplyTag, waarmee alle informatie rond een raam, deur of gevel direct online geraadpleegd kan worden.

Op BAU had Orgadata veel informatieve gesprekken over haar digitale oplossingen voor de productie van ramen, deuren en gevels. Dat zal op de Metallsoftware niet anders zijn.

Roman Koller, voor Orgadata in Duitstalig ­Zwitserland actief, omschreef de geslaagde beurs als volgt: “We konden eindelijk de markt en de schwung weer voelen. Het was alsof we na een lange tijd weer eens een familiereünie konden organiseren.” Ook hij kreeg verschillende raamfabrikanten, deurproducten en gevelbouwers uit zijn gebied over de vloer en die maakten kennis met de Logikal 12 én met SimplyTag, een digitale oplossing die eigenlijk bij enkele vertegenwoordigers uit de sector al onder de naam Datasafe bekend was. Volgens Koller vormt dit nieuwe product als het ware de kers op de taart van de digitalisering voor wie in de raam- en deurproductie en de gevelbouw actief is. Veel bezoekers op BAU hebben deze innovatieve oplossing al besteld en zo van het mooie beursaanbod gebruik gemaakt. Bovendien blijven deze voorwaarden ook na de beurs nog geldig voor wie SimplyTag wil toepassen. Dat maakt de stap naar een nieuw tijdperk bijzonder aantrekkelijk.

Ook Paul Thyssen was op de BAU om bezoekers te informeren over de nieuwe versie van Logikal en SimplyTag.

SimplyTag

De markt verwacht veel van deze digitale oplossing, maar waar staat ze eigenlijk voor? SimplyTag zorgt ervoor dat alle informatie van bouwelementen direct geraadpleegd kan worden. Alle productiegegevens worden aan een raam, deur of gevel gekoppeld. Zo kunnen ze via een QR-code en wachtwoord opgevraagd worden. Deze QR-code is onopvallend en eenvoudig op het element aangebracht. Als men de code scant en het wachtwoord invoert, krijgt men via een app direct toegang tot alle belangrijke data van dit specifiek element. Dit is onder meer heel interessant bij de CE-markering en op termijn bij onderhoud en herstellingen. 

De experts van Orgadata demonstreerden Logikal 12 op de BAU. Het softwarehuis toont de nieuwste versie van de software ook op “Metallsoftware Süd”.

“Als er bijvoorbeeld een ruit kapot gaat, hoeft men niet meer ter plaatse te zijn om alles op te meten. Via de QR-code vindt men immers alle informatie van de ruit terug: welk glas, hoe breed of hoog, en zoveel meer”, vertelt Roman Koller. “Die gegevens komen automatisch uit Logikal. Dat heeft uiteraard zijn voordelen voor een lage termijn relatie met de klanten. Onze experts brengen je graag een bezoek om meer uitleg te geven over de eigenschappen en voordelen van SimplyTag. De nieuwe naam weerspiegelt overigens het bredere aanbod aan functies van deze digitale oplossing en tegelijkertijd werd ook de look van de bijhorende
app geoptimaliseerd.”

Logikal

Uiteraard stond de stand van Orgadata in het teken van Logikal. Het is en blijft immers hét softwarepakket die een vakman gebruikt om de productie van ramen, deuren en gevels verregaand te digitaliseren. Deze software ondersteunt dan ook alle fases: van idee en ontwerp tot afgewerkt element. De toegevoegde waarde: Logikal is niet gebonden aan een specifieke fabrikant en biedt de grootste database van profielen, beslag en accessoires op de markt. Zoals gezegd, produceren mensen wereldwijd dankzij Logikal met succes ramen, deuren en gevels. 

Tijdens BAU 2023 konden bezoekers kennismaken met de nieuwste versie Logikal 12. ­Orgadata legde ook de nadruk op een aantal speciale oplossingen binnen Logikal, zoals bijvoorbeeld de BIM-module. Dankzij deze module wordt de samenwerking tussen raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers enerzijds en architecten en voorschrijvers anderzijds gevoelig vereenvoudigd en verbeterd. In deze nieuwste versie van Logikal heeft het team van Orgadata ook de tool voor de U-waarde berekening van ramen, deuren en gevels geoptimaliseerd. Dit wordt ook bevestigd door een recente certificering door het IFT Rosenheim. Een andere innovatieve aanvulling is het productiecontrolesysteem Logikal MES, dat de verschillende processen op de werkvloer controleert en digitaliseert én een veilige en papierloze productie mogelijk maakt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details