Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Alles-in-één softwarepakket voor het samenstellen,<br>calculeren, offreren, bestellen en produceren van kozijnen
WebKozijn is de internetversie van MatrixKozijn Kunststof en (binnenkort) MatrixKozijn Hout.

Alles-in-één softwarepakket voor het samenstellen,
calculeren, offreren, bestellen en produceren van kozijnen

In één keer klaar

Software is niet meer weg te denken bij het ontwerpen, berekenen en produceren van kunststof en houten kozijnen. De keuze in softwarepakketten is enorm en nagenoeg alle pakketten leveren snelle en betrouwbare berekeningen. “Het zijn met name de gebruikersvriendelijkheid én integraliteit die vandaag de dag het verschil maken”, meent Hans Storms, Branche Manager Kozijnindustrie bij Matrix Software. 

“Wij spelen hierop in met Matrix WebKozijn; een full-service cloudoplossing voor het samenstellen, calculeren, offreren, bestellen én produceren van kozijnen. Gegevens hoeven slechts één keer ingevuld te worden, waardoor kostbare tijd wordt bespaard en communicatieruis wordt voorkomen.” 

In navolging van de kunststof kozijnenindustrie komt Matrix WebKozijn software nu ook beschikbaar voor de houten kozijnenindustrie.

Kijken, kiezen, kopen

“Matrix WebKozijn is dé ideale oplossing voor de B2B- en B2C-markt”, vertelt Storms. “Bijvoorbeeld kunststof kozijnenfabrikanten en timmerfabrieken kunnen de cloudservice eenvoudig op hun website ter beschikking stellen aan zakelijke én particuliere klanten. Vervolgens kunnen zij – met behulp van de uitgebreide productenbibliotheek – online kozijnen, ramen en deuren bekijken, selecteren en kopen.” 

Hierbij gaat Matrix WebKozijn verder dan sec wat mooie productplaatjes. 

“Je kunt er echt complete kozijnen mee samenstellen, die ook direct geproduceerd kunnen worden.” 

Dankzij de alles-in-één-service kan flink bespaard worden op bijvoorbeeld calculatietijd en werkvoorbereiding. “Hiermee spelen we tevens in op het groeiende tekort aan vakmensen in onze sector. Zodra besteld, worden de gegevens rechtstreeks, realtime en met behulp van de MatrixProject projectbeheertool vanuit de cloud gedeeld met de kunststof kozijnenfabriek of timmerfabriek, die dezelfde dag nog met de productie kan starten.”

Interessante features

Kozijnen die online besteld worden, kunnen naar wens ook direct afgerekend of aanbetaald worden. “De WebKozijn betaalmodule kan betalingen via iDeal ondersteunen”, aldus Storms. “Hierdoor worden niet alleen bestel- en productieprocessen gestroomlijnd, maar ook de betalingen.” 

Een handige feature van Matrix WebKozijn is bovendien het uitgebreide gebruikersbeheer. “Klanten kunnen met behulp van een inlogcode inloggen in hun privéomgeving. Dit biedt interessante mogelijkheden voor fabrikanten, die bijvoorbeeld het opslagpercentage en/of verkoopaanbod per klant kunnen aanpassen. Hierdoor wordt maatwerk geleverd voor elke klant én houden zij grip op hun kozijnverkoop. In de managementinformatie wordt exact bijgehouden hoeveel offertes per klant worden gemaakt. Maar ook hoeveel van die offertes uiteindelijk worden omgezet tot een productieopdracht.”

In navolging van de kozijnen, ramen en deuren kunnen via Matrix WebKozijn ook aanverwante producten geselecteerd en besteld worden, zoals horren en hang- en sluitwerk.

Nu ook voor de houten kozijnindustrie

Vanwege het grote succes in de kunststof kozijnenindustrie vertaalt Matrix Software de cloudoplossing op dit moment ook naar de houten kozijnenindustrie, die de software vanaf december kan gebruiken. Bedrijven die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen via https://www.matrix-software.com/nl/webkozijn alvast een demo van de software bekijken. De adviseurs van Matrix Software staan bovendien klaar om eventuele vragen te beantwoorden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details