02:13
11-06-2018

Als de tuin een verlengstuk van de woonkamer is…

Met de MB77HS van Aluprof is het mogelijk om de tuin als verlengstuk te zien van de woonkamer. De meeste mensen in Nederland wonen in een stedelijke omgeving en zijn vaak niet gezegend met een grote tuin. Dus, kunnen we dit kleine stukje grond één laten worden met de woonkamer. 

En waarom niet? Tover de plek om tot een ruimte waar men de hele dag zou willen zitten met alles erop en eraan. Men creëert hiermee een enorme meerwaarde voor de eigen woonomgeving! Ook als men geen ruimte heeft voor een veranda of aanbouw rondom de woning, dan kan misschien wel een nieuwe pui plaatsen. Ook dit is eigenlijk de simpelste en voordeligste manier om het buitenleven naar binnen te halen. 

Met de nieuwe hoekschuifpui MB77HS van Aluprof, kan men de woonkamer aan twee kanten openen naar de buitenwereld. Deze oplossing zorgt voor een onbeperkt uitzicht naar buiten en biedt de mogelijkheid om het aanzicht van het gebouw een origineel en modern uiterlijk te geven. Dit is met name ideaal voor alleenstaande woningen of bij 2 onder 1kap woningen.

Praktisch en esthetisch
ALUPROF – de hoekschuifpui MB-77HS – is een bijzonder praktische oplossing die slechts weinig ruimte inneemt. De  bediening is eenvoudig, zelfs voor kinderen of gehandicapten. Tevens zijn de schuifpuien te leveren met KOMO /SKG certificaat. Bovendien kan het systeem dankzij de gesloten glaslijsten worden uitgerust met inbraakwerend glas, zonder dat de constructie van de deur wezenlijk moet worden veranderd. Het inbraakwerende aspect is bijzonder belangrijk, omdat de meeste inbraken in eensgezinswoningen plaatsvinden via de tuindeuren

De bewoner kan de eigen meubelen zodanig plaatsen dat ze niet in de weg staan bij het opendoen. Dit is een bijzonder praktische en esthetische oplossing. Daarom zijn schuifpui- oplossingen, met name deze hoeksystemen, de laatste tijd steeds populairder, legt Bo˙zena Ryszka, marketing directeur van ALUPROF aluminium systemen, uit.

Het gebruiken van twee delen – en niet één – van de hoekschuifpuien MB-77HS, zorgt ervoor dat het glasoppervlak van het gebouw groot wordt, waardoor het zonlicht volop in de woning schijnt.  Deze oplossing, is ontworpen door de ingenieurs van ALUPROF. De deurvleugels van de MB77HS kunnen  met een vleugelgewicht tot 400 kg, een hoogte hebben tot 3, 2 meter en in een breedte tot 3, 3 meter worden uitgevoerd. Een hoekschuifpui die direct opengaat naar tuin of patio versterkt de indruk van een ‘open ruimte’ en zorgt voor een onderscheidende stijl van zowel de betreffende ruimte, als het gebouw. Als de deur gesloten is, vormt het systeem een glazen wand. 

Deuren voor speciale missies
Wil een terrasdeur functioneel en esthetisch zijn, dan moet deze zijn gemaakt van de beste materialen en voldoen aan de hoogste technische normen. Het systeem MB-77HS is het logische gevolg van deze vereisten. Naast functionaliteit, gemak en esthetiek, kenmerkt het systeem zich ook door energiezuinigheid. Gevuld met dubbel of driedubbelglas zorgt deze voor goede akoestische en thermische isolatie.

De ruime beglazingsmogelijkheden die kunnen worden toegepast in dit systeem geven het gebouw flink wat lichtheid en een gevarieerd uiterlijk. Een ander voordeel van het systeem is de eenvoudige opening en sluiting met het aandrijfmechanisme ‘HS-Master’ dat wordt bestuurd met behulp van een knop of afstandsbediening. 

Verder is het goed om te wijzen op het brede kleurengamma van de producent; alle RAL kleuren zijn verkrijgbaar. Ook zijn deze RAL kleuren in een mat of structuur laag te verkrijgen. Maar wanneer de  voorkeur uitgaat naar hout, is het mogelijk om het aluminium in een houtimitatie toe te passen. Door zijn specifieke eigenschappen kan het systeem niet alleen worden toegepast in de woningbouw, maar ook in openbare gebouwen, appartementen of hotels. Het past perfect in de tijdgeest van moderne, transparante architectuur. De kubistische vormen verrijken niet alleen het uiterlijk van het gebouw, maar zorgen tevens voor een panoramisch uitzicht en goede lichtinval in de binnenruimte. 

De hoekschuifpui MB-77HS is de ideale oplossing voor verbinding van de huiskamer met het omringende groen. Hiermee heeft de gebruiker zijn gebouw helemaal klaargemaakt voor een energiezuinige en veilige toekomst.    

Tekst en beeld: Aluprof S.A.

Profiel partners

Kunststof