Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Als de werkhandschoen de productie ondersteunt…

Als de werkhandschoen de productie ondersteunt…

München maakt zich stilaan op voor een nieuwe editie van de tweejaarlijkse vakbeurs BAU. Van 14 tot 19 januari 2019 hebben architecten en designers opnieuw afspraak met de nieuwste ontwikkelingen van fabrikanten uit de meest uiteenlopende sectoren en landen.

Foto zu Orgadatas Pressetext 1 kopiërenDe presentatoren van Orgadata (zoals Henning Wagner) zullen gedurende de Bau 2019 op het podium de nieuwste software voor de raam-, deur- en profielbouw presenteren.

Als één van ’s werelds belangrijkste evenementen voor de bouwsector lokt deze beurs telkens ook heel wat raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers. Die kunnen ook weer terecht op de stand van softwarehuis Orgadata om er kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen die hen kunnen ondersteunen bij de digitalisering van hun dagdagelijkse werk. Op stand 636 in hal C5 stelt de firma in première Logikal 12 of de nieuwste versie van haar bekende software-programma voor.    

Orgadata ontwikkelde heel wat jaren geleden een softwarepakket waarmee de metaalverwerkende industrie ramen, deuren en gevels kan uitwerken en produceren. Logikal was meteen een schot in de roos. Doordachte praktijkgerichte functies, de intuïtieve manier van werken, de duidelijke visualisatie van productieprocessen en – stappen, de integratie in het IT-netwerk van de firma en de compatibiliteit met andere software-oplossingen zorgen ervoor dat vandaag meer dan zestien duizend gebruikers wereldwijd op Logikal vertrouwen.  Logikal 12 straffer dan ooit

Foto zu Orgadatas Pressetext 2 kopiërenPaul Thyssen (midden op de foto) en zijn collega’s van Orgadata zijn op de Bau 2019 altijd bereid om een goed gesprek over het vak te voeren.

AUOp de vakbeurs BAU pakt Orgadata goed uit met de nieuwste versie van het populaire software-programma: Logikal 12. Zo zullen de moderatoren van Orgadata op een podium geanimeerde en leerzame live-presentaties van de belangrijkste onderdelen van de software geven. Logikal 12 is immers tot dusver de strafste versie ooit van de productie- en calculatiesoftware. Dat blijkt onder meer uit het nieuwe design en de nog verhoogde gebruiksvriendelijkheid van de software, de zogenaamde ‘Look and Feel’.

“Nu is het nog prettiger om met Logikal te werken”, zeggen Paul Thyssen en de andere medewerkers van Orgadata. “Alles is nog overzichtelijker en eenvoudiger dankzij de nieuwe iconen. Het lijkt wel alsof je gewoon in één van de bekende Office-programma’s aan het werken bent.” Ook het centrale projectcenter, van waaruit alle projecten starten, werd geoptimaliseerd. Zo kunnen nu verschillende projecten tegelijk geopend worden en kan de gebruiker met de ‘Drag-and-Drop’-functie bepaalde werkfases of volledige delen van één project naar een ander project verplaatsen.

Logikal ‘MES’
Een andere blikvanger tijdens de presentaties wordt de Logikal ‘MES’ (Manufacturing Execution System), de ideale uitbreiding voor Logikal, die de verschillende stappen in het productieproces van ramen, deuren en gevels digitaliseert, optimaliseert en stuurt. “Met deze software wordt voor elk vooraf gedefinieerd werkgebied de juiste informatie op het juiste moment op het juiste werkstation weergegeven”, licht Thyssen toe. “Zo ziet de operator op een touchscreen automatisch wat hijzelf en wat de machine precies moeten doen om het product op maat van de klant te produceren. Instructies voor een volgende fase zijn pas beschikbaar nadat een fase volledig afgewerkt is en het werkstuk op een andere werkplek terecht komt.”

De werkopdrachten worden ook niet meer afgedrukt, maar zijn beschikbaar op de werkplaatsmonitors. Deze Logikal ‘MES’ is dan ook het controlecentrum voor de digitale, papierloze productie van systemen.

Orgadata neem de (werk)handschoen op
Elk profiel krijgt een barcode, waarmee het doorheen het volledige productieproces gevolgd kan worden. “De gebruikelijke barcode-scanner kan nu vervangen worden door een nieuwe revolutionaire werkhandschoen, die als het ware deel uitmaakt van het productieproces”, sluit Paul Thyssen af. “Met deze tool zal alles nog sneller en directer kunnen gebeuren. Ik kijk alvast vol spanning uit naar onze voorstellingen op Bau.”  

Tekst: Johan Debaere  |  beeld: Orgadata/Matthias Ulrichs
Uitgelichte afbeelding: 
‘Met een revolutionaire werkhandschoen kan de barcode op de profielen snel en direct gescand worden’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details