Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Alucol nu gecertificeerd met ISO14001:2015

Alucol nu gecertificeerd met ISO14001:2015

De ambities en inspanningen van Alucol om duurzaam om te gaan met materiaal en milieu hebben geleid tot het milieumanagementcertificaat ISO14001:2015. Frank Veelenturf, managing director van Alucol: “Ook onze klanten vragen steeds vaker om bewijsvoering van onze milieuprestaties en duurzaamheidsbeloftes. Dit certificaat helpt dus ook onze opdrachtgevers, architecten, gevelbouwers en toeleveranciers. Ook voor onze internationale klanten heeft dit certificaat meerwaarde voor hun (half)fabricaten.” Alucol is specialist in het voorbewerken, anodiseren en kleuren van aluminium.

“We zijn al jaren intensief bezig met milieudoelstellingen, energiebesparingen en het continu verbeteren hiervan, maar dit was nog niet geborgd met een certificaat. Al onze medewerkers zijn bewust van ons milieubeleid. Zo kopen we zo duurzaam mogelijk materiaal en producten in. En hebben we aandacht voor mogelijke gezondheidsrisico’s bij het gebruik van gevaarlijke stoffen. We monitoren onze afvalstromen en reduceren die zoveel mogelijk. Ook veilig en daarmee netjes werken staat hoog in het Alucol-vaandel.

Met deze certificering willen we laten zien dat we over een kwalitatief volwaardig milieumanagementsysteem beschikken. Als oppervlaktebehandelingsbedrijf wilden we, naast Qualanod en ISO9001, dan ook – minimaal – over het ISO14001-certificaat als milieumanagementsysteem beschikken. We willen voorop blijven lopen met onze inspanningen qua duurzaamheid en milieu. Resultaten hierin bereiken we alleen als we bedrijfsbreed, dus zowel vanuit verkoop, inkoop, engineering als productie samenwerken. Op elke verbetering, groot of klein, zijn we als Alucol-team dan ook trots; zo ook op dit certificaat”, aldus Frank Veelenturf.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details