Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Aluminium binnendeuren worden geassembleerd met behulp van dubbelzijdige tapes

Aluminium binnendeuren worden geassembleerd met behulp van dubbelzijdige tapes

Technische tapes en zelfklevende systeemoplossingen worden ingezet in de meest uiteenlopende industriële, professionele en particuliere toepassingen. Professionals in de bouwsector gebruiken zelfklevende tapes voor de hechting van scheidingswanden, wandbekleding en plafonds, de installatie van decoratieve panelen in liften, de bevestiging van verstevigingsprofielen, …, maar vooral ook bij de assemblage van ramen en deuren. Zo kiest Aliplast Aluminium Systems voor de dubbelzijdige tape tesa® 62520 bij de assemblage van hun minimalistische aluminium binnendeuren, die ze recent onder de naam IDA introduceerden.

Aliplast Aluminium Systems is één van de marktleiders in de ontwikkeling en productie van aluminiumsystemen voor ramen, deuren, veranda’s schuifsystemen en gordijngevels. Recent sloeg de firma ook een compleet nieuwe weg in met de ontwikkeling en productie van minimalistische aluminium binnendeuren onder de naam IDA. “Veel bouwheren dromen van robuuste stalen binnendeuren, maar het budget schrikt hen vaak af”, legt sales manager Nederland Marc Mulders uit.

“We ontwikkelden met IDA (Interior Doors Aluminium) een slank en licht systeem voor draai-, schuif- en pivoterende deuren, enkel of dubbel. Ze worden in het atelier geassembleerd of op de werf, wat vooral handig is voor grotere elementen.”

Met de tesa® 625XX biedt de specialist een serie dubbelzijdige PE-schuimtapes. Grote kleefkracht, zelfs op moeilijke materialen, en een goede bestendigheid tegen UV-straling, water en veroudering zijn belangrijke troeven.

 

Dubbelzijdige tape tesa® 62520 voor assemblage

Voor de montage van de glaspanelen maakt Aliplast gebruik van de tesa® 62520, een dubbelzijdige PE-schuimtape met een totale dikte van 2000 µm, die bestaat uit een zeer conformeerbare rug uit geslotencel PE schuim en een acryl kleefstof met sterke initiële hechting.

“Onze dubbelzijdige PE-foamtapes uit de tesa® 625XX reeks onderscheiden zich door hun grote kleefkracht en hoge aanvangshechting, zelfs op moeilijke materialen en bij lage verbindingsdruk”, zegt Technical Sales en Application Support Jens Emmerich.

“Bovendien vertonen deze producten een uitstekende bestendigheid tegen UV-straling, water en veroudering en hebben ze een zeer goede cold shock-bestendigheid.”

“Deze tape is zeer eenvoudig en flexibel in gebruik en garandeert ook een snelle assemblage van de glaspanelen. Eventuele oneffenheden in het oppervlak worden met de tape geëgaliseerd en in tegenstelling tot vloeibare kleefstoffen is er geen droogtijd of extra werk om lijmresten te verwijderen”, vult Marc Mulders aan.

“We kochten in het verleden al tesa-producten en waren steeds tevreden van de kwaliteit van product en service. Toen we naar een oplossing voor onze nieuwe IDA-binnendeuren zochten, was de keuze dan ook snel gemaakt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details