Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Aluminium gevelaccent nu ook budgettair haalbaar voor de projectbouw
De budgetvriendelijke Roundal RDB (Bolted) dagkantoplossing voelt zich het best in de projectbouw. (Beeld: Akkerlaan – Willebroek P3 – Uitvoerder: Bruynseels-Vochten NV- Architecten NERO)

Aluminium gevelaccent nu ook budgettair haalbaar voor de projectbouw

Echter, één of meerdere posten blijken binnen uw aanbieding niet haalbaar te zijn voor het beschikbare budget waardoor u als onderaannemer gedwongen wordt om voor deze budget obstakels oplossingen te zoeken en te vinden.

Typisch geval van oorzaak-gevolg

Ook bij URSUS kennen ze dit probleem. “We zien dat aluminium dagkanten vaak in deze hoek van de budget probleemposten belanden”, zegt directeur Jan De Paepe. “Het meest vervelende aan deze geschetste situatie is dat de oorzaak van het probleem helemaal niet bij u, de ramen- en deurenprofessional, of bij ons als toeleverancier ligt, maar zijn oorsprong vindt in het voortraject van het dossier. Alles wordt duidelijk als we even terugkeren in de tijdslijn van het project tot het punt waar de hoofdaannemer – soms met onvoldoende kennis van zaken, soms omwille van het ontbreken van de correcte marktprijzen – te laag insteekt op deze specifieke posten om het project verkocht te krijgen.”

Roundal: RDB 3D. (Beeld: URSUS BV)

Het gevolg is dat hierdoor nog te vaak teruggegrepen wordt naar de oude multiplex/plaatwerk/siliconevoeg uitvoering. “Want, laat ons eerlijk wezen met elkaar: dit is niet meer van deze tijd. Het is niets meer dan het vooruitschuiven van problemen, die vroeg of laat als een boomerang terugkeren op uw bord. We hebben het dan over problemen met waterinfiltraties, schimmelvorming enzovoort.”

ROUNDAL nieuwste dagkantkadersysteem

Ontdek hier de nieuwste ontwikkeling van URSUS op het vlak van dagkantkaders. Maak kennis met de ROUNDAL BOLTED (RDB). Een unieke dagkant oplossing waarin budget, waterdichtheid, montagegemak én snelheid van plaatsing elkaar gevonden hebben. 

Maar wat maakt het nieuwe RDB-kadersysteem nou zo bijzonder? 

• Het systeem wordt geleverd in pakketvorm met 3- of 4-zijdige onderdelen per dagkantkader;
Of 
• bij grotere reeksen van identieke afmetingen-verpakt per type onderdeel;
• Een eenvoudige bout/moer assemblage zorgt voor eenefficiënte montage tot complete kaders;
• Een perfecte pasvorm is gegarandeerd doordat opbouw en productie uitgaat van de productiematen van de kozijnen;
•Gelaste hoeken van de plaatdorpels zorgen voor een ideale waterdichting in deze probleemzones;
•Het RDB-concept werd ook ontwikkeld vanuit de zoektocht naar productie optimalisatie; 
• wat zich vertaalt in de beste lm prijs voor dagkantkaders in de markt.

Roundal RDB montageprincipe. (Beeld: URSUS bv)

Het ROUNDAL BOLTED-systeem is hiermee de perfecte aanvulling in het reeds uitgebreide gamma van dagkantkader- en gevelkadersystemen van marktleider URSUS. “Wij hebben oplossingen voor elk mogelijke bouwsituatie en beschikken ondertussen door onze jarenlange expertise in deze materie over een berg ervaring die in-house aanwezig is en die we maar al te graag ten dienste stellen van de verscheidene stake­holders in het bouwproces.” 

Zo ontwikkelde URSUS een handige interactieve flowchart die iedereen kan helpen om de juiste dagkant keuze te maken in functie van de geldende paramaters: zoals type gevelbekleding, moment van plaatsing, enzovoort. Zo is elke betrokkene in het bouwproces steeds aan de slag met het dagkantensysteem dat perfect aansluit bij de specificaties van zijn of haar project en bovenal van meet af aan met de juiste budgetten.

Roundal RDB is ook perfect toepasbaar bij gevelmetselwerk. (Beeld: Akkerlaan – Willebroek P3 – Uitvoerder: Bruynseels-Vochten NV- Architecten NERO)

Preferred ROUNDAL Partners gezocht

Dat de architectuur de ROUNDAL-oplossingen weet te waarderen, zien ze bij URSUS door de sterk stijgende aanvragen voor technische informatie en/of concrete project prijsvragen. Omdat dagkanten nu eenmaal altijd verbonden zullen blijven met de ramen en deurensector, ziet De Paepe hier een echte mogelijkheid voor de professionals die de ROUNDAL dagkant oplossingen mee willen helpen presenteren in hun showroom. 

“Architecten, aannemers en zelfs eindklanten kunnen wij dan zorgeloos doorverwijzen naar deze ‘preferred’ partners, wetende dat zij daar de ROUNDAL-oplossingen kunnen ontdekken en dat ze goed geadviseerd worden door een ROUNDAL-deskundige. Een duidelijke win-win voor beide partijen.”

Tot slot wil De Paepe nog meegeven dat URSUS sinds kort systematisch een informatieblad met staffeltabel van correcte marktprijzen in de markt aan het verspreiden is, om zo de oorsprong van het in het begin van dit artikel geschetste budgetprobleem aan de bron te kunnen aanpakken. In ieder geval toch voor de post van de aluminium dagkantbekledingen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details