Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Aluminium in de gevel krijgt boost door prikkelende campagne

Aluminium in de gevel krijgt boost door prikkelende campagne

‘Hardcore aluminium. Het is een begrip dat steeds terugkomt in de campagne voor aluminium in de gevel. Het doel hiervan is om het imago van aluminium een boost te geven. In de campagne wordt duidelijk gemaakt waarom aluminium vanuit een bepaald thema een goede keuze is. De campagne is een initiatief van de VMRG. 

Sustainability

Aluminium speelt een belangrijke rol in een duurzame gevelbouw. Vanwege de levensduur van 75 jaar van aluminium ramen en kozijnen en de mogelijkheid om demontabel te bouwen, is hergebruik van een bestaand raam of kozijn een mogelijkheid die al vaak toegepast wordt. Onderhoud is vrijwel niet nodig, dus de milieubelasting tijdens de levensduur is minimaal. En aluminium geeft geen schadelijke stoffen vrij en is dus veilig voor de gebouwgebruiker.

Circularity

Aan het eind van de levensduur kan aluminium gerecycled worden zonder aan kwaliteit te verliezen. Dit proces kan oneindig herhaald worden en kost slechts 5% van de energie van het produceren van aluminium uit bauxiet. Dit levert dus een enorme CO2 reductie op. Nieuwe aluminiumgevels bestaan al uit gemiddeld 55% gerecycled aluminium en 95% van het gevel­aluminium wordt na gebruik al gerecycled.

Cost of ownership      

Aluminium heeft een zeer lange levensduur. Het is langdurig corrosie- en UV bestendig, zodat er tijdens de levensduur vrijwel geen onderhoud nodig is. Dat maakt dat er tijdens de levensduur nauwelijks vervangings- of onderhoudskosten zijn. En, aan het eind van de levensduur is aluminium weer de grondstof voor een nieuwe gevel, dus het behoudt haar waarde.

Creativity

Aluminium is een licht en sterk materiaal, wat creativiteit ten goede komt. In het extrusieproces wordt een aluminium billet (een ronde staaf aluminium) verwarmd en door een vorm, een zogenaamde matrijs, geperst. Zo krijgt het de gewenste vorm en biedt het materiaal bijna onbegrensde mogelijkheden voor ontwerp
van gevelonderdelen. 

Investment

Betaalbare matrijzen maken vormvrijheid ook financieel haalbaar en maken bijzondere gevels met een fraaie architectuur mogelijk. Aluminium gevels hebben een lange levensduur, vrijwel geen onderhoudskosten en doordat aluminium oneindig gerecycled kan worden zonder kwaliteitsverlies, behoudt het materiaal zijn waarde. Aluminium is brandveilig en heeft de juiste eigenschappen om producten inbraakwerend te maken, dus minder risico’s.

Esthetic

Door oppervlaktebehandeling kan aluminium allerlei kleuren en effecten krijgen. Het lichte en sterke materiaal maakt zeer slanke kozijnen mogelijk met grote glas­oppervlakken en zorgt daardoor voor hoge daglichttoetreding. De uitstraling van een vliesgevel is tijdens de levensduur compleet te veranderen door de uitwisseling van de afdekkappen.

Nieuwsgierig naar de campagne? Kijk op www.hardcorealuminium.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details