Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Producten

Aluminium lamellen verlagen koellast van kantoorgebouw Snowball

Snowball-Smappee—DucoSun-Cubic-24

Tekst | DUCO

Beeld | DUCO

25 oktober 2021 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Een schoolvoorbeeld van lead by example is Snowball. Deze co-creatiehub rond alles wat met cleantech te maken heeft, huist sinds februari 2020 op een grote site in Harelbeke (BE) (12000m²) die een en al groene energie ademt. Grote glaspartijen verwelkomen het daglicht in het kantoor voor extra comfortbeleving. De aluminium lamellen van DUCO bleken perfect in dit plaatje te passen om het kantoor te behoeden voor oververhitting in de zomer.

Op de parking staan veertig slimme laadpalen, het dak lijkt wel gemaakt van zonnepanelen en een hoogtechnologische ijsbuffer van 300.000 liter zorgt winter en zomer voor een gelijkmatige, aangename temperatuur. De site is bovendien volledig CO2-neutraal. De onderliggende boodschap? Bedrijven tonen aan dat duurzame technologie werkt, dat energieneutraal ondernemen kan en co-creëren loont.

Oververhitting voorkomen

Tijdens de wintermaanden zorgen invallende zonnestralen voor een welgekomen hoeveelheid warmte-energie. Maar ook dat heeft zijn schaduwkanten. Om oververhitting tegen te gaan tijdens de warmere zomermaanden, vermijd je het best zoveel mogelijk direct zonlicht op de ramen. In dit geval biedt de architecturale zonwering – DucoSun Cubic – gelukkig soelaas. 

Het resultaat? 

Een reductie van de koellast tot 63% en een aanzienlijke temperatuurdaling, zonder een energieverslindend koelsysteem te moeten inzetten.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details