Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Aluminium profielen in verschillende designs maken elke gevel tot een trendy eyecatcher
Deco Wall omvat een reeks hoogwaardige aluminium profielen voor de bekleding van gevels.

Aluminium profielen in verschillende designs maken elke gevel tot een trendy eyecatcher

Architecten, gevelbouwers en bouwheren willen dat hun ontwerp opvalt tussen alle gebouwen in de buurt. Aangezien de gevel het visitekaartje is, lijkt het dan ook meer dan logisch dat ze daarmee een eerste keer willen uitpakken. 

Deco Wall maakt van elke gevel een eyecatcher met een strakke, trendy uitstraling. Deze aluminium gevelbekleding met verticale en horizontale profielen is beschikbaar in vijf verschillende designs en een breed kleurenpallet, waardoor een ruime creatieve vrijheid ontstaat. De montage is kinderspel dankzij een uitgekiend kliksysteem. 

De fabrikant pakt bovendien uit met het Qualicoat seaside kwaliteitslabel en een lakgarantie van 25 jaar.Aliplast Aluminium Systems is uitgegroeid tot één van de marktleiders in de ontwikkeling en productie van duurzame en recyclebare aluminiumsystemen voor ramen, deuren, serres, schuifsystemen en gordijngevels. 

Blinde wanden, deuren en garagepoorten kunnen met Deco Wall bekleed worden. Deze aluminium gevelbekleding is gebaseerd op een basisprofiel en horizontale of verticale afwerkingsprofielen in verschillende designs.

Naast design, technische vaardigheid en kwaliteit vormt vooral innovatie één van de hoekstenen van het succes van deze fabrikant uit Lokeren (België). De R&D-afdeling werkt nauw samen met de eigen projectadviseurs en architecten om snel met innovatieve oplossingen te kunnen anticiperen op trends en vragen uit de markt. Als antwoord op de stijgende vraag naar gevelelementen met een strak en minimalistisch design introduceert de specialist een nieuwe oplossing, met name Deco Wall, een reeks hoogwaardige aluminium profielen, die specifiek gericht zijn op de bekleding van blinde wanden, deuren en garagepoorten, … en die men zelfs voor ramen kan laten doorlopen.

Creatief met aluminium profielen

Deze aluminium gevelbekleding is gebaseerd op een basisprofiel en horizontale of verticale afwerkingsprofielen in verschillende designs. Dankzij vier verticale profielvarianten – smal, breed, diep of open – en één horizontaal profiel krijgen architecten en gevelbouwers een ruime creatieve bewegingsvrijheid. DW233, het enige horizontale profiel, heeft een diepte van 20 mm en een hoogte van 60 mm. Het valt op door een schuine bovenzijde, waardoor er geen water op de profielen blijft liggen. 

Voor een verticale montage biedt Aliplast verschillende afwerkingsprofielen. DW230 en DW231 hebben eenzelfde breedte van 30 mm, maar een afwijkende diepte van respectievelijk 20 en 40 mm. Hoe dieper het profiel, hoe meer uitgesproken de schaduw en het lijnenspel. Bij de DW240 zorgt de profielbreedte van 90 cm voor een subtieler lijnenspel, waardoor de fabrikant dit type vooral voor grotere oppervlaktes aanraadt. 

De DW232, tot slot, is een U-profiel, waarvan de open ruimte naar wens ingevuld kan worden met bijvoorbeeld verlichting. Deze profielen zijn leverbaar in alle Aliplast kleuren, ook de nieuwe architecturale roestkleur RUST-TC. Bovendien is het mogelijk om het basisprofiel in één kleur en de afwerkingsprofielen in een ander kleur te laten lakken. 

Ook deuren en garagepoorten kunnen met Deco Wall bekleed worden en met behulp van een aangepast basisprofiel kan men het
systeem zelfs voor ramen laten doorlopen, waardoor rechtstreekse inkijk verhinderd wordt. Zo ontstaat een uniform en eigentijds gevelbeeld.

Oog voor montage, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid

Naast de creatieve vrijheid springt vooral de eenvoudige montage in het oog. Dankzij een uitgekiend kliksysteem kunnen de afwerkingsprofielen immers simpelweg op een basisprofiel, maar ook op hoek-, eind- of overgangsprofielen, bevestigd worden. 

De profielen garanderen een feilloze hoekafwerking van 90°, maar ook afwijkende hoeken zijn mogelijk. Die worden bij Aliplast in de productie op maat gemaakt. Deco Wall is ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De profielen zijn Cradle-to-Cradle gecertificeerd, wat betekent dat ze geschikt zijn voor de circulaire economie en een positieve impact hebben op mens en milieu. 

Ze voldoen ook aan verschillende duurzaamheidsmaatregelen. Daarnaast zorgt de poederlak met Qualicoat Seaside keurmerk voor een goede beschermlaag en behoud van de kleur, zelfs in extreme omstandigheden. Als fabrikant kan Aliplast zo op een ruime selectie van kleuren een lakgarantie van 25 jaar geven.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details