Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Aluminium rolpoorten en rolluiken bieden veel meer dan alleen bescherming’
Voor gebruikers die tevens hun raamopeningen veilig en weersbestendig willen afsluiten, biedt Smits de Qompact rolluiken van Alulux.

‘Aluminium rolpoorten en rolluiken bieden veel meer dan alleen bescherming’

Aluminium rolpoorten en rolluiken zijn niet alleen stevig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar verminderen ook de kans op inbraken. Niet voor niets vinden de producten gretig aftrek onder woningbezitters, retailers en horeca-eigenaren. Dat merkt ook AVZ-Group.

AVZ-Group bestaat uit vier Nederlandse bedrijven actief op het gebied van buitenzonwering, horren, terrasoverkappingen, rolluiken en aanverwante producten voor zowel particuliere toepassingen als grootschalige projectbouw.

Naast groothandels in aluminium profielen en onderdelen Aluminium Verkoop Zuid (AVZ) en Sun Stock Holland (SunStock), maken ook specialist in het confectioneren van doek voor de zonweringbranche Hylas én fabrikant/leverancier van kant-en-klare zonweringproducten Smits Rolluiken en Zonwering (Smits) deel uit van AVZ-Group.

“Net als onze Duitse zuster Alulux zijn wij onderdeel van de StellaGroup, een toonaangevende speler op het gebied van rolluiken, rolpoorten en hieraan verwante producten”, vertelt Eric van den Broek, Business Development Manager bij Smits. “Waar AVZ en SunStock hoogwaardige aluminium Alulux profielen leveren, assembleert en levert Smits kant-en-klare producten. Denk bijvoorbeeld aan Alulux Resident rolpoorten, Alulux Qompact (veiligheids)rolpoorten en Alulux Qompact (veiligheids)rolluiken, die zich onderscheiden door een Duitse topkwaliteit.”

Veilig afgesloten garages, carports of overkappingen

De Alulux Resident rolpoorten zijn speciaal ontwikkeld voor het veilig afsluiten van grote en niet-geïsoleerde residentiële oppervlakken, zoals garages, carports en overkappingen met een maximale breedte van 5,4 m en maximale hoogte van 4,6 m. 

“De rolpoorten zijn opgebouwd uit zeer stabiele gerolvormde aluminium lamellen en voldoen volledig aan de nieuwste (NEN-)normen”, aldus Van den Broek. “De lamellen CD 200 en CD 77 hebben respectievelijk een hoogte van 55 of 79 mm, een dikte van 14 of 19 mm en voldoen daarmee volledig aan de gestelde kwaliteit- en veiligheidseisen en bieden daardoor zekerheid. Zo beschikt de rolpoort standaard over valbeveiliging, die voorkomt dat de lamellen bij calamiteiten een vrije val maken. Bovendien zijn de rolpoorten TÜV-gekeurd.”

“Optioneel zijn rolconsoles met meeloop­rollen leverbaar, waar de as bij het openen van de rolpoort meer of minder naar achteren wordt verplaatst. Hierdoor heeft het pantserblad altijd een ideale inloop, met een nagenoeg geruisloze werking als resultaat. Wanneer de rolpoorten op afstand worden bestuurd door een Somfy Rollixo io besturingssysteem in combinatie met een smartphone, codeklavier of sleutelschakelaar, dan zijn tevens een obstakeldetectie en oploopbeveiliging voorzien. Zodra het neergaande pantser in aanraking komt met een persoon of obstakel dan stopt zij direct en loopt deze automatisch terug. Omdat de lamellen oprollen in een compacte kast, is een grote installatie aan het plafond niet nodig. Bovendien hoeft men bij de installatie geen rekening te houden met een vrije ruimte voor of achter de poort.”

Hoge stabiliteit en inbraakwerendheid

Voor gebruikers die een hogere stabiliteit en inbraakwerendheid wensen, levert de AVZ-Group Alulux Qompact rolpoorten. “Aan de basis van deze rolpoorten liggen enkelwandige extrusielamellen met een variabele zetting. Dit wil zeggen dat de aluminium lamellen per geselecteerd aantal van vorm veranderen, waardoor zij heel compact oprollen. Hierdoor worden tevens compacte omkastingen mogelijk. Voor een rolpoort van 4,40 m breed en 2,50 m hoog voldoet een omkasting van slechts 205 mm!” 

Het systeem is volledig vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium en biedt optimale bescherming tegen extreme weersomstandigheden, vertelt Van den Broek. Dankzij speciale veiligheidsgeleiders (veiligheidsarretering) wordt tevens een optimale inbraakveiligheid geborgd.

“De geleiders bevatten een extra kamer die de arreteerschroeven en daarmee lamellen stevig op hun plek houden, ook wanneer deze worden geforceerd. Dankzij de afdekkap zijn bovendien geen schroefgaten zichtbaar. Naar wens zijn ook gestanste (geperforeerde) lamellen leverbaar, die zorgen voor een perfecte licht- en luchtdoorlatendheid.” 

Voor Alulux Qompact gelden verder dezelfde bedieningsveiligheidsvoorzieningen als voor Alulux Resident. Hierdoor leent Alulux Qompact zich ook uitstekend voor de beveiliging van winkelpanden en horecazaken.

Ook voor raamopeningen

Voor gebruikers die tevens hun raamopeningen veilig en weersbestendig willen afsluiten, biedt AVZ-Group de Qompact rolluiken van Alulux. Deze rolluiken kunnen zowel buiten als binnen worden toegepast, waar ze dienst kunnen doen als inbraakbeveiliging bij ramen en vensters. Opvallend is ook hier de zeer kleine rolluikkast van slechts 16,5 cm, bij een complete hoogte van het element van 2,35 m. Naar wens kunnen de Qompact rolluiken worden uitgebreid met veiligheidsarretering én ze zijn standaard voorzien van Somfy motoren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details