Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
ALUPROF HEEFT CRADLE TO CRADLE-CERTIFICERING

ALUPROF HEEFT CRADLE TO CRADLE-CERTIFICERING

Het aluminium gevelsysteem en de raam-deursystemen van ons bedrijf zijn gewaardeerd met het bronzen certificaat Cradle to Cradle Certified™. Het belangrijkste doel van het certificeringsproces dat wordt uitgevoerd door de verstrekker van het document – het Instituut voor Productinnovatie Cradle to Cradle (Cradle to Cradle Product Innovation Institute) – is het stimuleren van innovatie en ontwerp van producten die een positieve invloed hebben op mens en milieu.

Over het concept Cradle to Cradle

Het certificaat Cradle to Cradle Certified™ is een internationaal erkende maatstaf voor veiligere en duurzamere oplossingen voor de circulaire economie. Ontwerpers, fabrikanten en merken over de hele wereld vertrouwen op de standaard van producten met een Cradle to Cradle Certified™-certificaat om een doorbraak te creëren in het ontwerp en de fabricage van materialen die een positieve invloed hebben op mens en planeet. Cradle to Cradle Certified™ wordt ook beschouwd als de voorkeursstandaard voor verantwoorde aankoopbeslissingen.

Vertaald uit het Engels betekent Cradle to Cradle (C2C) letterlijk: “van wieg tot wieg”. Dit concept houdt in dat alle componenten van het product kunnen worden gerecycled. Het concept is beschreven door William McDonough en Michael Braungart in het boek “Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things”. De auteurs beschrijven hierin het concept om af te stappen van het in de industrie populaire cradle-to-grave-schema, waarbij de levenscyclus van een product eindigt met het verwijderen van het resterende afval (productie, gebruik, afvalverwijdering). De nieuwe doctrine gaat uit van hergebruik van materialen die al in eerdere productie zijn gebruikt en de transitie naar een circulair economisch model. C2C suggereert dat de industrie ecosystemen en het biologische metabolisme van de natuur moet beschermen en verrijken en tegelijkertijd een veilige en effectieve levenscyclus van producten in stand moet houden.

Bronzen certificaat Cradle to Cradle Certified™ voor systemen van ALUPROF

ALUPROF heeft niet alleen een vrijwillige certificering uitgevoerd voor het productieproces en het organisatiemanagement, maar ook de ontworpen systemen en hun leveranciers aan een gedetailleerde analyse onderworpen. De beoordeling is uitgevoerd door experts van SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, verificatie, testen en certificering.

Om een Cradle to Cradle-certificaat te kunnen krijgen, worden producten beoordeeld op milieuprestaties en sociale prestaties in vijf cruciale duurzaamheidscategorieën: materiaalveiligheid, materiaalhergebruik, hernieuwbare energie en koolstofmanagement, watermanagement en sociale rechtvaardigheid. Het product krijgt voor elke categorie een prestatieniveau (brons, zilver, goud of platina) toegewezen. De norm moedigt voortdurende verbetering aan (certificering op basis van toenemende prestatieniveaus) en vereist dat de certificering om de twee jaar wordt vernieuwd. De systemen van ALUPROF die het certificeringsproces van Cradle to Cradle op het niveau “brons” hebben doorlopen, omvatten het gevelsysteem MB-SR50N HI+ en de raam- en deursystemen MB-86 SI, MB-86 Casement en MB-86 ST, alsmede MB-70MB-70 HI en MB-70 Casement.

Certificeringsgebieden

De standaard Cradle to Cradle Certified™ omvat de beoordeling van bedrijfsmanagementmethoden op het gebied van waarde- en toeleveringsketens in termen van innovatie en optimalisering van materialen en producten volgens de meest geavanceerde, wetenschappelijk onderbouwde, beschikbare bronnen op het gebied van materiaalveiligheid, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie en klimaat, water- en bodemhuishouding, maar ook sociale rechtvaardigheid.

  • De categorie “Materiaalveiligheid” dient als garantie dat producten door toonaangevende ontwerpers en fabrikanten worden gemaakt van chemische stoffen die zo veilig mogelijk zijn voor mens en milieu, terwijl bij de productie rekening wordt gehouden met de inventarisatie, beoordeling en optimalisering van de chemische samenstelling van het materiaal. In hun streven naar volledige certificering kunnen fabrikanten een afzonderlijke certificering aanvragen voor producten die voldoen aan de materiaalveiligheidseisen van Cradle to Cradle Certified™.
  • De categorie “Hergebruik van materialen” is gericht op eliminatie van het concept afval – volgens dit principe wordt het product constant verwerkt en hergebruikt. Het wordt geen afval, maar verandert alleen van toestand.
  • De categorie ‘”Hernieuwbare energie en klimaat” moet ervoor zorgen dat producten worden geproduceerd met hernieuwbare energie om de impact van broeikasgassen op de klimaatverandering die wordt veroorzaakt door de productie van het product, te verminderen of elimineren.
  • De categorie “Waterhuishouding” geeft water de status van waardevolle hulpbron, zorgt voor de bescherming van stroomgebieden en de beschikbaarheid van water voor mensen en andere levende organismen.
  • De laatste categorie is daarentegen gebaseerd op de veronderstelling dat bedrijven moeten worden gevoerd met respect voor de mens en de natuurlijke systemen die door de productie van een bepaald product worden beïnvloed.

Meer informatie vindt u hier. https://www.c2ccertified.org/.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details