Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
ALUPROF mb-sr60n – het allernieuwste systeem voor lichte gevels

ALUPROF mb-sr60n – het allernieuwste systeem voor lichte gevels

Als antwoord op vragen en suggesties van architecten introduceert ALUPROF het nieuwe vliesgevelsysteem MB-SR60N. Deze oplossing wordt steeds vaker toegepast door ontwerpers van moderne kantoorgebouwen. Het systeem is ontworpen om compatibel te zijn met het populairste gevelsysteem in het aanbod van ALUPROF, namelijk MB-SR50N.

Nieuwe vliesgevel

Producten die voldoen aan de eisen van energie-efficiënte en passieve bouw zijn in de moderne architectuur van groot belang. Dat is een van de redenen waarom aluminium vliesgevels zo populair zijn bij architecten. Dit type gevels is opgebouwd uit lichte wanden van speciale aluminiumprofielen en glas, waardoor de realisatie van zelfs de meest gedurfde visies en ideeën mogelijk wordt. De nieuwste oplossing van ALUPROF in dit segment is de gevel MB-SR60N. Dit systeem was aanvankelijk de basis voor individueel ontworpen oplossingen voor bijzonder veeleisende ontwerpen, zoals de Mennica Legacy Tower (in het systeem MB-SR60N MLT) of het Centrum voor Wetenschap en Technologie Pommeren in Gdynia.

Moderne sterkte

Een van de belangrijkste voordelen van dit nieuwe systeem is zijn sterkte. Door de profielbreedte te vergroten tot 60 mm is de constructie van het skelet stijver geworden (in vergelijking met het systeem MB-SR50N) en kunnen de profielen ondieper zijn. Het bredere profiel droeg ook bij aan een beter design van de gemaakte structuren door de betere diepteverhoudingen van de constructie. Het beglazingsbereik van het nieuwe systeem bevindt zich tussen dikten van 24 mm en 72 mm. Hierdoor kunnen moderne driedubbele glaspakketten van grote dikte worden gebruikt, die maximaal maar liefst 1100 kg zwaar mogen zijn. Bovendien zorgt de grotere ruimte tussen het glas en de gevelconstructie voor compensatie van grotere plafonddoorbuigingen in vergelijking met het systeem MB-SR50N.

Perfecte technische parameters

De hoge technische parameters met betrekking tot factoren als luchtdoorlatendheid, windbelasting en waterdichtheid zijn bevestigd door de classificatie van het Instituut voor Bouwtechniek. Deze certificaten zijn aangevuld met tests op het gebied van drukbelastingen, trekbelastingen en slagvastheid die zijn uitgevoerd in het Centrum voor Onderzoek en Innovatie van ALUPROF in Ogrodzona. De gevel MB-SR60N is verkrijgbaar in twee thermische varianten: MB-SR60N en MB-SR60N HI+.

Uniek design

Met het MB-SR60N-systeem kunt u gebouwen elke denkbare en vaak zeer fantasierijke vorm geven. “Golvende” gevels van moderne kantoorgebouwen zijn steeds vaker te zien in de centra van de grootste Poolse steden. Het vliesgevelsysteem MB-SR60N is eveneens beschikbaar in de versie EFEKT. Dankzij de toepassing van een speciaal systeem voor bevestiging van de ruiten aan de stijlen en dwarsbalken kan een gevel worden verkregen die aan de buitenkant het beeld geeft van een gladde glazen wand die is verdeeld in een structuur met horizontale en verticale lijnen met een breedte van 24 millimeter. Dit is onder andere te zien in de gevel van het kantoorgebouw .KTW in Katowice.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details