ALUPROF
00:51
05-12-2018

ALUPROF onderscheiden met milieu-impact verklaring (EPD)

Aluminium profielen van fabrikant worden door onafhankelijk instituut als bijzonder ecologisch verantwoord gecertificeerd.

Tijdens de afgelopen EUROCORR conferentie in Krakau, de grootste van Europa op het gebied van corrosie onderzoek, maakte de firma ALUPROF bekend  dat hun aluminium profielen de milieu-impact verklaring type III (EPD = Environmental Product Declaration) ontvangen hebben. De poolse fabrikant, marktleider in Europa en de VS in aluminium systemen voor de bouwsector, deelde tevens mee dat deze certificering ook lopende is voor andere ALUPROF produkten zoals venster-, deur- en gevelsystemen.

Gelet op de noodzaak om klanten betrouwbare informatie te verschaffen over de ecologische eigenschappen van producten van eerlijke concurrentie, deed ALUPROF de aanvraag voor het gerenommeerde certificaat. Deze worden afgegeven op grond van een levenscyclus analyse (LCA = Life Cycle Assessment). Hierin worden aspecten als emissie volumes, ecologische impact en het energieverbruik in alle fases van de product levenscyclus gedefiniëerd.

Het ITB (Institut für Bautechnik) geeft de ecologische productverklaringen af na controle, in samenwerking met onderzoekers, op basis van de norm EN 15804. Hierin staan verschillende indicaties die ten grondslag liggen aan de documentatie van producteigenschappen en de beginselen voor het uitvoeren van LCA analyses, inclusief dataverzameling en de berekening hiervan.

“Transparante communicatie over onze systemen – waardoor oplossingen getest en vergeleken kunnen worden- is voor ons van groot belang. Het verwerven van het ecologische kenmerk type III voor onze aluminiumprofielen is een belangrijke stap op onze weg naar omzetting van ecologisch duurzame principes. Wij werken momenteel aan dezelfde certificering voor onze venster-, deur- en gevelsystemen.“ zegt Małgorzata Wojtasik, Commercieel Directeur van  ALUPROF.

Lees meer over: aluminium profielen , Aluprof , EPD , Nieuws

Profiel partners

RensonTekst en beeld: Duco