Opbouwrolluiken zijn nog steeds een van de populairste en vaakst voorgestelde oplossingen voor toepassing in nieuwbouw. Dit komt hoofdzakelijk omdat montage van dit type rolluik relatief en snel en eenvoudig is aangezien de rolluikkast vooraf op het raamkozijn wordt geplaatst met behulp van een geschikt adaptatieprofiel dat compatibel is met het raamprofiel. Daarom richt Aluprof SA zich – gezien de almaar groeiende belangstelling voor dit systeem – zich al enige jaren op de verdere ontwikkeling van een topproducten : het SKT Opoterm-systeem.
SKT Opoterm is een universeel en zeer multifunctioneel product dat montage zonder inbouw, met gedeeltelijke inbouw of volledige inbouw mogelijk maakt, omdat de frontzijde van de kast tegelijkertijd ook de ondergrond kan zijn voor willekeurige afwerkingen (bv. polystyreen, pleisterwerk, klinkers, etc.), waardoor hij volledig integreert in de gevel.
Niet alle landen passen echter vergelijkbare bouwtechnologieën toe. Om vooral aan de behoeften van de Franse markt te voldoen, was het nodig om nieuwe opties voor dit systeem te ontwikkelen. Daarom werden de versies SKT Opoterm Reno en SKT Opoterm Monobloc ontworpen.
De eerste variant is ontstaan omdat het in Frankrijk heel gebruikelijk is om oude kozijnen te gebruiken die niet worden gedemonteerd tijdens de renovatie, aangezien ze een dragend element van de structuur van het gebouw zijn. In dit geval is de rolluikkast gesneden in de vorm van de letter “Z”, waardoor hij kan worden aangepast aan alle versies renovatiekozijnen op de markt met een vinmaat van 25 mm tot 110 mm. SKT Opoterm Monobloc is op zijn beurt bedoeld voor gebruik in gebouwen waarvan de muren aan de binnenzijde werden geïsoleerd en het raamschrijnwerk in de isolatielaag werd gemonteerd waardoor het noodzakelijk is om speciale profielen te gebruiken, de zgn. monobloc.
Verder is er ook de nieuwe variant Opoterm Nova in het aanbod van Aluprof gebracht. Hierin is de locatie van het geïntegreerde muggenraam gewijzigd en wordt het onder het oprollende rolluikblad geplaatst en dus dichter bij het raamprofiel komt.