Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Always get the job done’
De montage van de kozijnen en gevels bij het ‘Huis van Delft’ wordt uitgevoerd door gespecialiseerde monteurs. (Beeld: Rens Janssens)

‘Always get the job done’

Er is geen ontkomen aan in de huidige arbeidsmarkt. Werkgevers hebben te kampen met een groot personeelstekort én gekwalificeerd personeel is al helemaal nauwelijks te vinden. “Profimax biedt de oplossing”, zegt directeur Henri Lensen. Het bedrijf had in november alweer 10 jaar de rol van toonaangevende speler in de uitzendbranche op het gebied van bemiddeling van vakmensen in de gevelbouw. “Alleen flexibiliteit zorgt ervoor dat alles in beweging blijft. Door de wijze waarop wij werken, houden wij de flexibele schil maximaal flexibel. We bewegen met de opdrachtgever mee op weg naar de juiste oplossing.”

Om aan de wensen van de opdrachtgever te blijven voldoen, is   naast de divisie Gevelbouw anderhalf jaar geleden twee divisies rijker geworden t.w.  Bouw en Techniek, die substantieel groeien. De bemiddelaar onderscheidt zich in de uitzendbranche door over ruim voldoende professionele vakmensen in Gevelbouw, Bouw en Techniek te beschikken, die direct inzetbaar zijn. 

“Wij hebben een netwerk van professionals, of het nu gaat om een bouwhulp of betontimmerman, die per direct beschikbaar zijn, met alle benodigde certificaten of diploma’s zoals VCA, GPI, Bouwpas, Pbm’s, gekeurd basisgereedschap, A1en Limosa. Maar ook spreken onze uitzendkrachten Engels en/of Nederlands. Wij houden altijd een flinke pool van vakmensen beschikbaar voor wanneer er ineens veel extra vraag is vanuit de markt. Iedereen die we voorstellen, is persoonlijk door ons gescreend en indien nodig bijgeschoold of opgeleid, zodat ze aan de Profimax-standaard voldoen met de vereiste uitrusting”, legt Lensen uit. 

One-stop-shop levering

Profimax is van mening dat het behouden van personeel momenteel minstens net zo moeilijk is als het werven van nieuwe medewerkers. “Vandaar ook dat wij binnen onze organisatie veel werken met vaste teams, die dagelijks door onze fieldmanagers ondersteund en begeleid worden”, zegt Lensen. “De fieldmanagers zijn zeer ervaren professionele vakmensen die een bepaalde senioriteit en dus een bepaald vertrouwen uitstralen. Het is een uniek concept binnen onze uitzendbranche. Wij gaan bij de opstartfase in de productie of op de bouwplaats kijken en vragen onze klanten gericht naar hun gewenste functieprofielen. Deze houden wij vervolgens tegen de skill-matrixen van onze medewerkers aan. We kijken dan of het functieprofiel daaraan voldoet, waarbij de focus uiteraard ligt op het bereiken van de juiste match. Dit systeem zorgt ervoor dat er nagenoeg geen drop-outs meer zijn. Het managen van het verwachtingspatroon is dé sleutel bij het opstartproces, zowel voor de medewerker als voor de opdrachtgever.” 

Oftewel, always get the job done, een one-stop-shop levering: Profimax regelt en begeleidt dit hele proces tot in detail voor de opdrachtgever.

Planningsdruk

Op de langere termijn ondervindt Profimax niet of nauwelijks problemen en voorziet Lensen nog genoeg werkvolume. Op korte termijn daarentegen levert de beschikbaarheid van materialen door de huidige situatie in de Oekraïne wel uitdagingen op. Bijvoorbeeld in de planning. “Wanneer er vijf man op de planning staan voor een project maar er is geen materiaal, dan kunnen zij ook niet vooruit. De opdrachtgever wil echter wel de garantie dat zij nog steeds over die vijf medewerkers kan beschikken, wanneer het materiaal er eenmaal is. Daar ligt een enorme uitdaging voor ons”, aldus Lensen.

Profimax montageteam bezig met het plaatsen van sandwichpanelen.

Geschoolde en gecertificeerde vakmensen

“Ons bestand bestaat voor 20% uit Nederlanders of Nederlandstaligen en verder uit vaklieden afkomstig uit andere Europese landen. Zij willen hier maar al te graag aan de slag en worden indien nodig intern opgeleid, zodat Profimax de service kan blijven leveren die men gewend is.” 

Uitsluitend geschoolde en gecertificeerde vakmensen worden geleverd. Geen manusjes van alles, maar trotse specialisten die hun vak beheersen en die plezier hebben in het werk dat ze doen. Ze zijn vrijwel allemaal in het bezit van VCA-, DVP-, IPAF- en rigger-certificaten. 

“Met onze drie divisies kunnen wij op één project tegelijk werkzaam zijn voor verschillende opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld bij de
Galaxy Tower in Utrecht.”

Toekomstvisie

Ook Profimax stemt zijn doelstellingen af op duurzaamheid en heeft veiligheid voor zijn medewerkers hoog in het vaandel staan. Voor Lensen is het van groot belang om een band met de medewerkers te hebben én te blijven houden, ondanks de enorme groei. “Wij behandelen onze medewerkers precies hetzelfde als onze klanten. Open, eerlijk, nuchter en enthousiast.” 

Trots voegt hij eraan toe: “Als ik door Nederland rijd, dan vormt elke bouwkraan een potentiële klus, waar wij als flexibele schil voor in aanmerking kunnen komen. Wanneer je op de Zuidas in Amsterdam een bouwkraan trotseert, dan durf ik zelfs te stellen dat wij daar actief zijn. Voor ons is dit hét bewijs dat ons credo ‘always get the job done’ zich als een olievlek begint te verspreiden en daar ben ik enorm trots op.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details