Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Anti Bimetaal | Van Beveren tart de wetten van de fysica

Anti Bimetaal | Van Beveren tart de wetten van de fysica

Probleemstelling 

Door de temperatuurverschillen tussen de binnen- en de buitenschaal van aluminium profielen, kunnen er spanningen en vervormingen optreden die het goed functioneren van sloten in deuren en in schuiframen kunnen belemmeren. Het probleem manifesteert zich vooral bij donkere aluminium profielen, grote deuren en oriëntatie op het zuiden. Op basis van uitgebreide proeven op de testbank lanceert Van Beveren een gepatenteerde oplossing die op de Van Beveren profielen toegepast kan worden. 

Gepatenteerde gecombineerde oplossing

De unieke oplossing van Van Beveren richt zich niet tot één methode, maar combineert drie bestaande componenten tot een oplossing die tegelijk effectief, universeel en volledig normconform is : 

  • De veerstijfheid van het profiel wordt door middel van geperforeerde stegen met een factor 10 gereduceerd : klein genoeg om de vervorming te beperken, maar groot genoeg om aan de eisen van de ATG te voldoen. 
  • Een gepatenteerde verstijving die eenvoudig op de binnenschaal van het bestaande profiel geklikt kan worden, daar waar het bimetaaleffect voor problemen kan zorgen. De verstijving zorgt tevens voor een gereduceerde isolatiewaarde. Aangezien dit enkel lokaal gebeurt, blijft de invloed op de totale Uw-waarde van de deur echter beperkt. De verstijving heeft een aanzichtzijde van amper 29 mm, zodat deze zeer esthetisch geïntegreerd is in de deur. 
  • Toepasbaar voor zowel de Optima 70, SS70 als SS55.

Design 

  • De brede waaier van scharnieren en sloten kan ingebouwd worden. 
  • Het principe is ook toepasbaar op deuren met vleugeloverdekkend paneel. 
  • Extra opzetprofiel zonder in te boeten op de esthetiek. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details