Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Antipaniek ook met een modern design en tóch uitzonderlijke prestaties

f_oltre_hall-kopieren

24 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Op zoek naar een echte antipaniek oplossing? Het antwoord is eenvoudig. Men kan meteen denken aan OLTRE, de ‘100% made in Fapim’ antipaniek oplossing, met een modern design en uitzonderlijke prestaties. De schoot is compleet uit Aisi 304 roestvrij staal vervaardigd, met verhoogde mechanische  corrosiebestendigheid en REI-90 minuten brandwerendheid. Het zelfvergrendelende systeem, standaard op de centrale sluiting en verticale boven/onder sluiting, garandeert de inbraakveiligheidseisen, zelfs op deuren die zijn uitgerust met een paniekgreep. Het gebruik van hoogwaardig technisch polymeer in de meest belaste wrijvingsgebieden maakt een aanzienlijke vermindering van de openingskrachten mogelijk, zonder de mechanische weerstanden te beïnvloeden.

De centrale sluiting is geschikt voor gebruik op branddeuren, altijd uitgerust met een greep-unit en zelfvergrendelings-systeem in de schoot. In de pushbar-versie zijn de verbindingshendels die aansluiten op de duwbalk gemaakt van spuitgiet-aluminium, en verminderen de nodige openingskrachten aanzienlijk.

De Touchbar-versie is met een nieuw vereenvoudigd en verkleind intern mechanisme, met veilige gegarandeerde werking over de volledige lengte van de stang. Tevens kregen het slot- en tegenoverliggend zijkantomhulsel een vernieuwd design. De nieuwe buitenbedienings-unit wordt gekenmerkt door een vernieuwde esthetiek in harmonie met de OLIMPO-krukken lijn, in gereduceerd formaat en met een moderner design. Nieuw en uniek in de markt is een externe toepassing die toelaat de cilinder te plaatsen of te vervangen zonder de handgreep uit mekaar te halen.

Er is ook een externe elektronische ontgrendelingsgreep beschikbaar die de traditionele mechanische krukken kan vervangen. De handgreep wordt dan elektronisch ingeschakeld door middel van een drukknop of toegangscontrole-systeem, óf ontgrendeld mechanisch door de cilinderbediening. Deze is uitgerust met een elektronische dagstand-instelling (teruggetrokken schoot), een timer en een LED-uitlezing van de status van het handgreep.

Het OLTRE programma werd getest volgens UNI EN 1363-1:2012 / UNI EN 1634-1:2014. De brandwerendheidstest werd succesvol doorstaan door het realiseren van weerstandsklasse REI-90.

Kortom: verhoogde prestaties, een verbeterde beveiliging, alle standaard functies zijn seriematig beschikbaar en er is een vervolledigd gamma. Dit alles werd gerealiseerd met een gelijktijdige aanzienlijke vermindering van het artikel-spectrum, om een betere voorraad­optimalisatie toe te laten.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details