Libra+iPone
01:38
20-12-2018

App die deuren opent voor digitale toegangscontrole

Via een app op de smartphone een deur openen, in de nabije toekomst zelfs op grote afstand. Er vindt geen data-overdracht plaats en een wifi-netwerk is overbodig; de communicatie vindt plaats via Bluetooth. Effectief, eenvoudig en energie-vriendelijk.

Argo heet het nieuwe geesteskind van Iseo, internationaal leverancier van hang– en sluitwerk. Met de gratis app kan praktisch elke Bluetooth smartphone (iOS en Android) met het elektronische cilinderslot communiceren. Beheerders kunnen met de Argo App op een intuïtieve manier de gebruikersrechten van de deuren beheren, zonder software of internetverbinding.

“We creëren een toegangscontrolesysteem met een bijzonder laag energieverbruik. Vooral het kleinbedrijf en huishoudens zijn geïnteresseerd in eenvoudige toegangscontrole zonder gebruik te hoeven maken van ingewikkelde en vaak ook dure beheersoftware”, zegt zakenvoerder van Dombrecht Distribution , Stijn Dombrecht.

Voor de avant garde kan de deur ook worden ontgrendeld met de Apple-watch (ill. Iseo)Voor de avant garde kan de deur ook worden ontgrendeld met de Apple-watch. (ill. Iseo)

Ontwikkeling smartphone
De app in combinatie met de toegangscontrole-apparatuur uit de Smart-serie is vooral gericht op de residentiële gebruikers en het kleinbedrijf. Met behulp van de smartphone kunnen gebouwgebruikers binnen 10 meter van de deur de toegang ontgrendelen. Tot 300 gebruikers kunnen met behulp van de Masterkaart worden toegevoegd op het electronisch cilinderslot. Tevens zijn de laatste 1000 gebeurtenissen per slot uit te lezen waardoor er ten alle tijde inzicht is in de passages.

De app en zijn up-dates zijn gratis te downloaden, maar uiteraard moet een gebouwgebruiker wel geautoriseerd zijn voordat hij een deur kan openen. Volgens Stijn Dombrecht neemt de functionaliteit van de smartphone op het gebied van toegangscontrole alleen maar toe: “Tot enkele jaren geleden richtte Iseo zich alleen op mechanische slotsystemen, maar we signaleren dat de smartphone zich continue ontwikkelt. Het wordt steeds meer een afstandsbediening, bijvoorbeeld om deuren te openen. Momenteel werken we met de 3.0 versie, waarmee via de smart-phone op afstand toegang wordt verleend middels het doorsturen van een (beveiligde) code. Ook is het mogelijk om via de app tijdzones in te stellen wanneer iemand toegang krijgt.” Iseo maakt continu werkt van bijkomende features, die gedownload kunnen worden via de gratis app.

5A-2(Selez utenti)

Uiteraard richt Iseo zich niet alleen op huishoudelijk gebruik en kleinbedrijf. Ook grote organisaties met bijvoorbeeld meerdere vestigingen worden bediend met online en offline systemen die wel uitgerust zijn met beheersoftware en draadloze aansluiting op het Wifi-netwerk. “Naast de residentiële sector en het kleinbedrijf richten we ons op bedrijven en organisaties met 10 tot 100 deuren en meer dan 100 deuren. Laatstgenoemde categorieën willen vanaf één punt toegangscontrole regelen voor diverse vestigingen. Bij de grotere bedrijven is de facilitair manager meestal verantwoordelijk voor het beheer van de toegangscontrole en deze kan met de software omgaan. Overigens is het mogelijk om met de producten uit de Smartserie de migratie te maken naar de online/offline systemen van ISEO.”

2012 Dombrecht_Distributionwww.iseozero1.be 

Iseo levert hang- en sluitwerk aan tal van landen binnen en buiten Europa via distributeurs of lokale dealers. In België is het bedrijf prominent vertegenwoordigd door Dombrecht Distribution.

Tekst: Marcel van Rijnbach  |  Beeld: Iseo

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners

Dijkema Ramen en DeurenHighRes_Salto_Wall_Reader_light