Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
AR-app maakt de deur fashionable

AR-app maakt de deur fashionable

Deuren en kozijnen hebben veel impact op de uitstraling van een interieur. Toch worden ook grote partijen binnendeuren, buitendeuren, beslag en lijstwerk besteld, zonder dat het resultaat hiervan tevoren wordt bekeken.

Sinds kort is hiervoor de augmented reality app. Een tool van Skantrae waarmee de binnendeur snel en gemakkelijk op ware grootte in de wand kan worden wordt geprojecteerd.

“Je haalt een deur niet even op zicht om hem rustig te bekijken en hem vervolgens – als hij niet aan de verwachtingen voldoet – weer terug te brengen”, weet Frank van Putten, Manager Marketing Communicatie van Skantrae. “Veel mensen wagen eenvoudigweg de gok. Met de augmented reality app verandert die gok in een overtuigde beslissing. De klant ziet de Skantrae deur in zijn huis, voordat hij hem aankoopt.”

Skantrae - Skantrae laat je het eindresultaat zien kopiërenSkantrae laat je het eindresultaat zien

Gebruikersvriendelijk
De werking van de AR-app is eenvoudig. In feite voegt deze een extra laagje toe aan de werkelijkheid. De gebruiker downloadt de app en selecteert in de AR-app de deur van zijn voorkeur. Vervolgens richt hij de camera van zijn telefoon of tablet op het kozijn waar de nieuwe deur in moet komen en daarna doet de app de rest. Deze projecteert de geselecteerde deur in het kozijn, compleet met draairichting, beglazing, beslag en kleur naar keuze.

Van Putten: “Het is voor veel mensen een eyeopener. Met name het verschil tussen helder glas en bijvoorbeeld rookglas is vaak verrassend en zorgt voor andere beslissingen.”

Inspiratie en Informatie
Behalve het projectiebeeld, vindt de gebruiker op de AR-app inspiratie, productinformatie en de adressen waar hij de deur kan kopen. “Skantrae verkoopt de deuren aan groothandels in bouwmaterialen. In de app vindt de gebruiker de dichtstbijzijnde bouwmarkt die de deur van zijn voorkeur in het assortiment heeft. Maar ook voor aannemers van grote projecten biedt de AR-app uitkomst. Deze kan zijn klanten nu naar de app verwijzen en hoeft het probleem niet meer zelf op te lossen. Bovendien is meteen het beslag geregeld. In feite hoeft hij de deur alleen nog af te hangen.”

Skantrae - Met de app de juiste deur selecteren kopiërenMet de app de juiste deur selecteren.

Fashionable
De AR-app is nu een jaar op de markt en al 8000 keer gedownload. Ook dealers verwijzen hun klanten steeds vaker naar de app. Ze hebben een Ipad in de showroom liggen; geven uitleg over de app en zetten hun klanten vervolgens aan het werk. “De app maakt de deur meer fashionable. Een goede ontwikkeling; het is toch per deur zo’n twee vierkante meter in de wand.”

Ga naar Skantrae.com/app voor meer informatie.

Tekst: Liliane Verwoolde   |  Beeld: Skantrae
Uitgelichte afbeelding: 
Bedrijfspand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details