Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Architectonisch aluminium:  waterslagen en composiet platen

Architectonisch aluminium: waterslagen en composiet platen

Comhan is producent en groothandel in aluminium producten voor de bouw en industrie. Het bedrijf bestaat in 2020 maar liefst 70 jaar en heeft in die tijd een breed assortiment opgebouwd met aluminium kwaliteitsproducten. Van standaard tot speciaal aluminium profielen en platen, zoals zonwering profielen en composiet platen.

Accountmanager Guido Vermeij: “Wij komen graag tegemoet aan de wensen van architecten en opdrachtgevers. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar systemen en oplossingen die de vragen van de klant beantwoorden.”

Waterslagen in alle kleuren, maten én hellingshoeken

“Zo tonen we binnenkort op de Polyclose onder meer onze aluminium waterslagen. Dit is een goedkoop, zeer duurzaam en onderhoudsarm alternatief voor massieve dorpels. Ook zijn ze door ons handige kliksysteem nog eens gemakkelijk te bevestigen. We leveren deze waterslagen in drie verschillende series, de 40SL, 30SL en 35SL, met respectievelijk hellingshoeken van 5°, 10° en 15°. De getallen 40, 30 en 35 duiden op de hoogte in millimeters van de neus van het profiel, en elke serie is leverbaar in diverse breedtes. De waterslagen kunnen we op verzoek in elke kleur anodiseren of lakken, en eventueel op maat zagen.”

Aan de tekentafel van de architect wordt feitelijk bepaald wat de meest geschikte hellingshoek en breedte is. Volgens Guido is dat niet alleen een functionele keuze, namelijk om de gevel schoon te houden, maar ook een esthetische.

“Je kunt van waterslagen een prachtig architectonisch detail maken in de gevel. Omdat we echt maatwerk kunnen leveren, zijn onze waterslagen ook zeer geschikt voor renovatieprojecten. En om de koppen waterdicht af te sluiten, leveren we tegenwoordig ook glij-kopschotten. Deze speciale kopschotten zijn voorzien van rubber en zorgen zo voor een goede afdichting. De kans op inwatering wordt daarmee aanzienlijk verminderd en het gebruik van kit is overbodig geworden. Bovendien kan de klant de waterslagen ook nog (laten) voorzien van zelfklevende anti-dreunfolie, om het tikkende geluid van regen op de waterslagen te reduceren.”

Aluminium composiet platen met omgevouwen randen

Een andere parel uit het assortiment van Comhan is de aluminium composiet plaat (ACP), in allerlei diktes en kleuren leverbaar. Aluminium composiet platen bestaan uit twee zeer dunne aluminium platen met daartussen polyethyleen of een brandvertragende minerale kern. Ze zijn zeer stijf en vlak, licht van gewicht, weer- en corrosiebestendig, eenvoudig te verwerken én volledig recyclebaar. Ze worden toegepast als gevelmateriaal maar ook in de wereld van interieur en sign (reclame en tentoonstellingbouw).

Sales Engineer Corad Mank: “Voor dit mooie plaatmateriaal hebben we een nieuwe ‘frees-vouw’ machine aangeschaft, die in één bewerking een strak omgevouwen rand maakt. Hij freest de gehele plaat tot aan de onderste aluminium dekplaat en buigt die vervolgens in een continue beweging om. Een mooie afwerking, waardoor de kern van de plaat niet meer zichtbaar is. Bovendien kunnen we ook een plaat maken met overlap voor nog meer mogelijkheden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details