Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ventilatie & Klimaatbeheersing

Architecturale lamellen bezorgen kledingwinkel FortyFour een hippe look

DSC_6970

Tekst | DUCO

Beeld | DUCO

2 december 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Hedendaagse architectuur met strakke belijning

FortyFour is een full-experience modewinkel voor hem en voor haar, gelegen in Beselare (België). De winkel bevindt zich op het volledige gelijkvloers van een eigentijds architectonisch gebouw waarin zich ook enkele appartementen en kantoorruimtes bevinden. Op weg naar het realiseren van dit pareltje van architectonische creativiteit en functionaliteit droeg DUCO haar steentje met plezier bij.

De eerste verdieping van het pand telt twee ruime appartementen en een kantoorruimte. Op de tweede verdieping bevindt zich een penthouse. Telkens met een groot zuidgericht terras. In de kelderverdieping zijn de garages voor de appartementen en bergruimte voor het handelspand. Een tof element in de bar is de glazen vloer die visueel contact geeft met enkele oldtimers tentoongesteld in de kelder. 

De etalage van de winkelruimte FortyFour op het gelijkvloers strekt zich uit over de volledige breedte van de voorgevel, onderbroken door de toegang voor de bovengelegen appartementen. Hier werd dankbaar gebruik gemaakt van de verticale DucoSun Cubic lamellen om de inkomdeur wat uit het zicht te houden. De combinatie van de betonnen luifels en de verticale DUCO lamellen zorgen voor een ideale filter/overgang naar de appartementen én een strakke belijning van het geheel. 

Aan het woord is Wim Vanacker, architect bij VAMarchitecten: “De DucoSun Cubic lamellen geven het gebouw zijn specifieke uitstraling. Dit wordt nog versterkt door de gekleurde ledverlichting die onderaan de lamellen werd voorzien in de kleuren van de FortyFour huisstijl, wat het pand een zeer elegante look geeft.”

Volledige privacy en speelse buffer

Ook voor de privacy van de dakterrassen, slaapkamerramen etc. werd gebruik gemaakt van de verticale DucoSun Cubic elementen. Ze creëren een speelse buffer tussen de straat, parking en winkel en de privéruimtes van de verschillende appartementen. Zowel van buiten naar binnen en omgekeerd. 

Vanacker: “De positionering van de verticale lamellen werd volledig gedicteerd door de achtergelegen ruimtes en functies, maar zorgt tegelijkertijd voor een verfijnd totaalbeeld van het gebouw. Zowel in de voorgevel als in de zijgevels.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details