Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Architecturale schuifpanelen voor hoogtechnologisch ziekenhuis Iris in Brussel

Architecturale schuifpanelen voor hoogtechnologisch ziekenhuis Iris in Brussel

Een modern complex met tal van technologische innovaties. Zo mag je campus New-Tech van Iris Ziekenhuizen in Brussel terecht noemen. Architecturale zonwering met schuifpanelen en strakke gevelbekleding typeren het gevelbeeld. Architectenbureau Assar uit Brussel kreeg de opdracht een modulair gebouw te ontwerpen die in de loop der jaren aangepast kan worden aan nieuwe noden. Een uitdaging die ze samen met DUCO aangingen.

Het nieuwe medisch-technisch gebouw, dat een uitbreiding is van het bestaande ziekenhuis, huisvest onder meer een state-of-the-art operatiekwartier, daghospitaal, sterilisatieafdeling en een afdeling intensieve zorgen. Het nieuwe gebouw wordt door middel van twee glazen loopbruggen aan het bestaande gebouw verbonden. Daardoor kan de interne circulatie van het ziekenhuis optimaal georganiseerd worden waardoor de patiënten van de bezoekersstroom gescheiden blijven.

Modulaire gevel met constant gevelbeeld

Vanaf de ontwerpfase werd bijzondere aandacht besteed aan de modulariteit van het gebouw. In de toekomst is het de bedoeling de New-Tech campus te laten evolueren en aan te passen aan nieuwe noden. Wat nu kantoorruimte is, kan makkelijk worden omgebouwd tot een nieuwe intensive care unit.

Ook de gevel is opgebouwd om aan die doelstelling te voldoen. De ramen werden nu naar behoeven van de ruimte gerangschikt, maar kunnen later nog makkelijk herplaatst worden. Dat onregelmatige geheel wordt momenteel verborgen achter de lamellen van de DucoSlide LuxFrame. Ook zal het architecturale gevelbeeld dankzij de schuifpanelen nooit verstoord worden, ook al kan er in de toekomst nog heel wat worden veranderd aan de gevel zelf.

Maximale privacy en verblijfscomfort

De aluminium schuifpanelen DucoSlide LuxFrame garanderen een maximale privacy, mét behoud van natuurlijk daglicht voor de patiënten en zorgverleners. De zonwering zorgt tijdens de zomermaanden voor een daling van de koellast tot 63%. Het robuuste kaderprofiel zorgt ervoor dat hoogtes tot 6 meter mogelijk zijn.

Op het dak ontsieren zoemende buitenunits van installaties het beeld. Toch kunnen technische ruimtes zoals deze opgaan in de gevel. Het lamellenwandsysteem DucoWall Classic onttrekt de installatietechnieken op een esthetische wijze aan het zicht. De combinatie met de schuifpanelen resulteert in een stijlvol design. Naast een lamellenwand als afscherming werd een ventilerende lamellenwand met ‘High Performance’ lamel voorzien, die zorgt voor een zeer goede luchtdoorlaat én een uitstekende waterwerendheid.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details